Magyar Nap a szlovén Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron

2016. augusztus 24. 07:39
A Kárpát-medence országai között a gazdasági, földrajzi adottságokat kihasználó, többrétegű kapcsolatrendszerben rejlő előnyök kamatoztatása nemzetpolitikai érdek - hangsúlyozta Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes az 54. Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár Magyar Napján, Szlovéniában, Gornja Radgonában.
 

A magyar miniszterhelyettes a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok fellendítését jelölte meg a közös célok egyikeként. Kiemelte, mindehhez nagymértékben hozzájárul a 2015-ben, Lendván megnyitott Magyar Nemzeti Kereskedőház. Emellett az 54. Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásárt is remek lehetőségnek nevezte az üzleti kapcsolatok létesítésére és továbbfejlesztésére.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

 

Az eseményen Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár is részt vett, aki a Magyar Állami Erdészeteket mutatta be.

Szlovénia legjelentősebb nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari vásárának idén Magyarország a díszvendége. A Földművelésügyi Minisztérium mintegy 120 m2-es standdal jelenik meg a kiállításon, ahol Nemzeti parkok, az állami erdészeti társaságok és a Magyar Nemzeti Kereskedőház mutatkoznak be, illetve a kereskedelmi kapcsolatok élénkítésére üzleti fórumot is tartanak.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

 

A vásár ideje alatt az érdeklődők megkóstolhatják a méltán híres Nemzeti Parki Termékeket is, köztük a magyar szürke marha szalámikat, különleges mézeket és lekvárokat, a hagyományos technológiával készült őrségi tökmagolajat, vagy akár a frissítő levendula szörpöt is.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Az egykori orvos kitálal a brit állami egészségügyről

2019. november 18. 07:53
Kiszolgáltatottság, félelem, fájdalom - a kórház csöppet sem vidám hely, különösen a betegek és hozzátartozóik szemszögéből. De vajon hogyan látják belülről az állami egészségügy mindennapjait az orvosok, akik évtizedeken át nap mint nap ott vannak az események sűrűjében?

Apadóban az államadósság

2020. február 18. 08:34
 
A ráta jövőre a bruttó hazai termék hatvan százaléka alá csökkenhet