Magyarország támogatja a FAO munkáját, amelynek célja az éhínség felszámolása

2017. december 12. 07:50
Tíz éves évfordulóját ünnepli Magyarország és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete annak, hogy Budapestre költözhetett a FAO Európai és Közép-Ázsiai regionális hivatala, valamint a Közös Szolgáltató Központ. Az ünnepi rendezvényt – melynek címe “a FAO 10 éve Magyarországon” - Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megnyitóbeszédében elmondta, hogy az elmúlt évtizedben országunk nemzetközi fejlesztési tevékenysége és a szervezet munkája szorosan összefonódott. Azok az értékek, amelyek mentén a FAO végzi a munkáját, fontosak Magyarország számára is, ezért nem véletlen, hogy annyi közös projektet, rendezvényt és egyéb szakmai programot valósítottunk meg közösen – hangsúlyozta az agrártárca vezetője. Magyarország 50 éve, azaz 1967-ben vált a FAO tagjává. Hazánk egyetért a FAO főbb célkitűzéseivel és továbbra is elkötelezett a szervezet munkájának támogatása mellett. A 2007-ben kötött megállapodás keretében, erőforrásaihoz mérten Magyarország igyekszik hozzájárulni a fejlődő országok élelmezésbiztonságának megteremtéséhez – fogalmazott Fazekas Sándor.

A miniszter kifejtette: Magyarországon a mezőgazdaságnak mindig meghatározó szerepe volt. Hazánk szerencsés helyzetben van, hiszen képesek vagyunk elegendő élelmiszert termelni Magyarország lakossága számára. Ugyanakkor ez nincs mindenhol így a Földön, az éhínség és az alultápláltság egyre több embert érint a bolygón. A háborús konfliktusok és a természeti katasztrófák – amelyek gyakran a klímaváltozás következményei – milliók számára nehezítik meg az élelmiszerhez való hozzáférést. Éppen ezért kiemelkedően fontos a FAO munkája, melynek elsődleges célja az éhínség felszámolása a világban – mutatott rá a tárcavezető.

Vladimir Rakhmanin, a FAO főigazgató-helyettese, európai és közép-ázsiai regionális képviselője megköszönte az együttműködést Magyarország Kormányának. Kimelte a kiváló magyar agrárgazdasági gyakorlat és szaktudás jelentőségét és örömét fejezte ki, hogy Magyarország megosztja ismereteit e téren is.

Az irodák folyamatosan bővültek, mára több mint 200 FAO- és 1000 ENSZ alkalmazott dolgozik Budapesten. Ezen szervezetek Budapestre költözésének a FAO volt az úttörője.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Vita a jutalomról – közalkalmazotti jogviszony vagy sem?

2018. november 05. 08:48
A 40 éves jubileumi jutalomhoz a munkáltató a közalkalmazotti jogviszony igazolását kéri a dolgozótól. Közalkalmazotti jogviszonynak számít a kérdésben megjelölt időszak vagy sem? – érdeklődött az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Megérkeztek az intelligens munkaruhák

2018. augusztus 17. 09:56
Noha a munkahelyi megjelenésben idehaza még mindig az ár a meghatározó tényező, a multinacionális cégek szemléletének köszönhetően a minőség is fokozatosan teret nyer. A megvásárolt munkaruha helyét egyes területeken a bérbe vett felszerelés veszi át, miközben innovatív megoldások eredményeként ma már egy egyszerű kantáros nadrág is lehet "okos".