Még mindig Magyarországon a legdrágább foglalkoztatni

2017. május 24. 08:31
Annak ellenére,hogy idén öt százalékkal csökkentek a munkáltatói járulékok, húsz ország összehasonlításában mégis az utolsó lett a foglalkoztatásra jutó terhek tekintetében,derül ki a Mazars kimutatásából, amelyről az Index ír.

Az adó- és üzleti tanácsadó cég két kategóriában, 500 és 2000 eurós bérre számolta ki a foglalkoztatást terhelő adókat. Mindkét esetben Magyarországon kerül a legtöbb teher a kifizetett bérre, ha egyedülálló munkavállalóról van szó. Családi adókedvezménnyel kevesebbe kerül ugyanazt a nettót kifizetni, írja az Index.

Ha valaki 500 eurós bruttó fizetést kap, akkor munkáltatója a nettó több mint 180 százalékát fizeti ki foglalkoztatására. Ugyanakkor a háromgyerekeseket érintő adókedvezménnyel számolva az alacsonyabb bérkategóriában Magyarország egészen a második helyig küzdi fel magát.

 

www.hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Közlemény használatban lévő földrészletek nyilvános sorsolásáról

2018. június 18. 10:45
A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala a Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály a földrendező és földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény 4/B § (5) bekezdése és a 9/C §-a alapján nyilvános sorsolást tart a Béke Mgtsz. (2377 Örkény, Fő u. 20.) használatban lévő, részarány-tulajdonú földek kiadása céljából.

Lázárék megoldották: meglepetés pénzek jönnek a gazdáknak

2016. december 01. 11:42
Megkezdte a támogatási előlegek kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a Vidékfejlesztési Programból (VP) finanszírozott agrár-környezetgazdálkodási (akg) és ökológiai gazdálkodási támogatásoknál. Néhány nap alatt 15 milliárd forint kifizetését tervezik.