Meghatalmazás minta földtulajdonosi gyűléshez

2016. március 08. 08:09
Március 3-án hatályba lépett a Vtv. végrehajtásának szabályairól szóló, 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet módosítása. Ezen túlmenően megtekinthető a földtulajdonosi gyűlésekre szóló meghatalmazás minta, amellyel a gyűlésen részt venni nem kívánó vagy nem tudó földtulajdonos képviseletére mást meghatalmazhat.

Március 3-án - segítő jelleggel – az OMVK közzétette egy a Ptk. előírásainak megfelelő meghatalmazás mintát. Megyei észrevétel alapján – miután a meghatalmazás aláírása, illetve annak felhasználása időben eltér – pontosítottuk a meghatalmazás minta szövegét, ugyanis a tulajdonjog igazolására vonatkozó dokumentum megléte elegendő, ha csak a meghatalmazás felhasználásakor áll rendelkezésre. Ez viszont a meghatalmazás felhasználáskori érvényességének törvényi feltétele.

Fentiekre tekintettel az alább letölthető meghatalmazás mintából elhagytuk a hivatkozott dokumentumok átadására, illetve átvételére vonatkozó részt. Kérjük, ezt használja, ne pedig a korábban közzétett változatot – közölte az Országos Magyar Vadászati Kamara.

Az OMVK továbbá felhívja a figyelmet arra, hogy az Országgyűlés döntött arról, hogy a civil szervezeteknek az új Ptk.-nak megfelelő alapszabályuk átalakítására vonatkozó 2016. március 15-ével lejáró határidőt egy évvel, 2017. március 15-éig meghosszabbította.

Forrás: OMVK

 

Kapcsolódó cikkek

Kérjen bocsánatot a PDSZ tagságától Maruzsa Zoltán!

2020. április 21. 07:56
A LIGA Szakszervezetek értetlenül áll a társadalom jelentős részét közvetlenül vagy közvetve (diákként, oktatóként, szülőként) érintő – és optimális esetben szakmai alapokon nyugvó – feladat, az értettségi körül kialakult, sok esetben már több oldalról vállalhatatlan kommunikáció kérdésében.

Neumann László elment

2019. július 31. 09:43
A LIGA Szakszervezetek búcsúzik a LIGA és a szakszervezetei mozgalom barátjától, szakértőjétől, tanulmányai szerzőjétől, Neumann Lászlótól; továbbá részvétet nyilvánít a családnak, és temetésén, 2019. július 30-án, képviselteti magát.