Meghosszabították a türelmi időt

2016. június 06. 08:58
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) meghosszabbította a türelmi időt, azaz az ügyfeleknek 2016. december 31-ig van lehetőségük a növényvédelmi szolgáltatással kapcsolatos adatszolgáltatásra.

2016. április 26-a óta már működik a NÉBIH elektronikus feltöltő felülete, ahol a szakirányítók a növényvédelmi szolgáltatásra vonatkozó szerződések adatait rögzíthetik.

A már megkötött szerződések adatainak utólagos feltöltésére a korábbiaktól eltérően, 2016. december 31-ig van lehetőség. Fontos azonban, hogy növényorvosi vényt továbbra is, kizárólag csak a szerződés megkötése után lehet kiállítani.

A növényvédelmi szakirányító növényorvosi vényt csak olyan személy részére állíthat ki, akivel a növényvédelmi szolgáltatásra szerződést kötött. A szakirányítónak 15 napon belül be kell jelentenie a NÉBIH felé a szerződés megkötését, módosítását, megszűnését. Erre szolgál az elektronikus felület, ahol az ügyfelek saját fiókjukba belépve tudnak eleget tenni kötelezettségüknek.

A szakirányítók által rögzített adatok pontos felvitelére azért van szükség, mert ez adja a hatósági ellenőrzések kockázatbecslési alapját.

Forrás: promenad.hu NÉBIH

Kapcsolódó cikkek

Egymás után nyitnak a szedd magad eperföldek – Az országos lista

2018. május 15. 09:18
Ha magunk szedjük, sokkal jobban ízlik, ráadásul az eperföldön rengeteget lehet csipegetni, és míg a vödreinket, rekeszeinket lemérik, bennünket nem!

55 új növényfajtát ismert el a NÉBIH

2017. február 02. 08:04
8 szántóföldi növényfaj 55 új fajtájának elismerő okiratát adta január 26-án az AgromashExpon a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonság Hivatal (NÉBIH). A fajtaelismerés célja, hogy a gazdák nagy termőképességű, jó termesztési tulajdonságú, gazdaságosan termeszthető fajtákhoz jussanak, ezáltal a vásárlók asztalára egészséges és jó minőségű termékek, élelmiszerek kerüljenek.