Mégis maradhat néhány cafeteria elem?

2018. július 12. 08:15
Mégsem szabják át teljesen a cafeteriát. A kormány várja a módosító javaslatokat.

A Nemzeti Versenyképességi Tanács ülése utáni sajtótájékoztatón az mfor.hu kérdezett rá Varga Mihály pénzügyminiszternél, hogy változhat-e a kormány álláspontja az egészségpénztári megtakarítások kedvezményével kapcsolatban. Különösen, hogy – a kormány elképzeléseivel szemben – a Magyar Nemzeti Bank 180 pontos javaslatcsomagja szerint ösztönözni kellene az egészségpénztári ki- és befizetéseket.

A MINISZTER ÚGY VÁLASZOLT, HOGY AZ ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁRAKNÁL IS ENYHÜLHET A TERVEZETT SZIGOR.

Elmondása szerint a kormány nyitott a cafeteriát érintő javaslatokra, van még idő a parlamenti szavazásig a módosítások újragondolására. Az nem derült ki, hogy más juttatásoknál is megmaradhatnak-e a jelenlegi adózási feltételek, mindenesetre jó hír az önkéntes pénztári tagoknak, hogy a munkáltatói befizetések után valószínűleg nem kell több adót fizetni, mint eddig.

 
magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

A 100 százalékos gyümölcslé nem ugyanaz, mint a friss gyümölcs

2017. május 25. 08:14
A vonzó reklámok és a nyújtott kényelem ellenére a gyümölcsdzsúsz egészségügyi szempontból nem sorolható az ideális napi állandó szomjoltó innivalók közé.

A polgári kormány erősíti a magyar vidéket

2017. május 23. 13:35
A polgári kormány erősíti a magyar vidéket, több munkát, jobb megélhetést és kiszámíthatóbb jövőt nyújt az ott élőknek, ellentétben a balliberális kormányokkal, amelyek a vidéktől elvették a pénzt, a lehetőséget, és kormányzásuk alatt megduplázták a munkanélküliséget - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.