Megkegyelmezhet a kormány néhány cafeteriaelemnek

2018. július 12. 08:17
A kormány várja a módosító javaslatokat.

Mégsem szabják át teljesen a cafeteriát. A Nemzeti Versenyképességi Tanács ülése utáni sajtótájékoztatón az mfor.hu kérdezett rá Varga Mihály pénzügyminiszternél, hogy változhat-e a kormány álláspontja az egészségpénztári megtakarítások kedvezményével kapcsolatban. Különösen, hogy – a kormány elképzeléseivel szemben – a Magyar Nemzeti Bank 180 pontos javaslatcsomagja szerint ösztönözni kellene az egészségpénztári ki- és befizetéseket.

A miniszter úgy válaszolt, hogy az önkéntes nyugdíjpénztáraknál is enyhülhet a tervezett szigor. Elmondása szerint a kormány nyitott a cafeteriát érintő javaslatokra, van még idő a parlamenti szavazásig a módosítások újragondolására. Az nem derült ki, hogy más juttatásoknál is megmaradhatnak-e a jelenlegi adózási feltételek, mindenesetre jó hír az önkéntes pénztári tagoknak, hogy a munkáltatói befizetések után valószínűleg nem kell több adót fizetni, mint eddig.

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Az uniónak támogatnia kell a családi gazdaságokat

2018. február 20. 07:52
A családi gazdaságok érdekeit kell szolgálnia az új Közös Agrárpolitikának – hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Brüsszelben, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülését követően. A tárcavezető kijelentette: a magyar kormány számára a magyar gazdák az elsők, éppen ezért ellenzi a dél-amerikai országokkal megkötendő EU-Mercosur szabadkereskedelmi megállapodást, mert annak köszönhetően olcsó tömegtermékek árasztanák el az uniós belső piacot.

Gyermekeknek készült tejpépet vont ki a NÉBIH

2016. április 29. 07:43
Azonnali hatállyal megtiltotta a NÉBIH a 250 grammos Nestlé 5 gyümölcsös tejpép forgalmazását. A termék „Ochratoxin A” toxint tartalmaz. A kifogásolt tejpép egyszeri, vagy rövid ideig történő fogyasztása valószínűleg nem ártalmas az egészségre.