Megkezdődött a nagy földlicit

2015. október 21. 08:23
"Megjelentek az első földárverési hirdetmények csütörtök éjjel a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) honlapján, a földalapkezelő a 3 hektárnál nagyobb állami földrészleteket kívánja nyilvános árverésen értékesíteni.
 

Az NFA elsőként a főváros és 5 megye – Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas – megvásárolható földrészleteinek  adatait – egyebek közt a helyrajzi számokat és az induló árakat – tette közzé. A nyilvános árverések november 16-án kezdődnek, ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte szokásos csütörtöki tájékoztatóján."

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/megkezdodott-a-nagy-foldlicit/

 

Forrás:

http://www.piacesprofit.hu/

Kapcsolódó cikkek

Indul a licit - Már árverezik az állami földeket

2015. október 16. 13:43
"Hajdú-Bihar megyében mintegy félezer birtoktestre licitálhatnak a földművesek 16 árverési napon november 23. és december 22. között - közölte a megyei kormánymegbízott szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben. 

Százból 28 év aszályos, de ez még csak a kezdet

2022. július 27. 08:43
Hazánkban a nyári csapadék mennyisége az évszázad végére húsz százalékkal csökken, az intenzív csapadékos jelenségek ősszel lesznek gyakoribbak. A téli csapadék egyre inkább eső lesz, ez magasabban tetőző árhullámokat eredményezhet - jósolja a nemrég elfogadott újabb vízgyűjtő-gazdálkodási terv vitaanyaga. A helyzet komor, a tervezett intézkedések összesített költségigénye a 2027-ig tartó uniós ciklusban 1898,335 milliárd forint.