Meglepetés született, ez lett az Év Fürdője 2018-ban

2018. szeptember 06. 09:18
Az elmúlt hónapokban közel 200 hazai fürdő mérettette meg magát Magyarország legnagyobb fürdőversenyében. Az Év Fürdője közönségszavazásnak immár negyedik éve célja, hogy ráirányítsa a nagyközönség figyelmét hazánk mennyiségében és minőségében világviszonylatban is kiemelkedőnek számító termálvízkincsére, az arra épült nagyszerű fürdőkre és magára a fürdőzésre.

A versenyben azok a magyarországi fürdők vettek részt, amelyekben legalább egy medence van, ami nem úszó- vagy tanmedence.

A kategóriák kialakítása azért volt szükséges, mert hazánk több mint kétszáz fürdője rendkívül eltérő adottságokkal és lehetőségekkel rendelkezik. A kisebb fürdőknek nem lenne esélye a nagy, országos vagy akár nemzetközi hírű, illetve nagyvárosokban található fürdőkkel szemben, így azonban a hozzájuk hasonló fürdőkkel mérhetik össze magukat.

A besorolásnál a szervezők a medencék számát, a település méretét és a fürdő ismertségét vették figyelembe. A versenyről minden érintett fürdő tájékoztatást kapott és jelezhette, ha nem kíván indulni a szavazásban, vagy az előzetes besorolástól eltérő kategóriában szeretne indulni. Ezek alapján a három kategória az alábbiak szerint alakul:

  • Az Év Fürdője 2018 kategóriában – 35 fürdő – jellemzően az országosan, vagy nemzetközileg ismert, illetve nagyvárosokban, jelentős turistaforgalommal rendelkező fürdővárosokban található fürdők indulnak ebben a kategóriában
  • Az Év Feltörekvő Fürdője 2018 kategóriában – 71 fürdő – leginkább a regionális jelentőségű fürdők találhatóak ebben a kategóriában
  • A Helyiek Kedvenc Fürdője 2018 kategóriában – 86 fürdő – a helyi jelentőségű, kis településeken található, néhány medencével rendelkező fürdők indulnak ebben a kategóriában

A szavazás június 1-től augusztus 31-ig tartott. Egy felhasználó mindhárom kategóriában voksolhatott, azonban egy kategóriában csak egy szavazatot adhatott le.

A szervezők szerdán a verseny hivatalos honlapján ismertették az eredményeket. https://azevfurdoje.hu/

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

A hiányszakmákat népszerűsítené a kamara

2016. szeptember 28. 07:59
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Agrárgazdasági Kutató Intézettel együttműködve komplex munkaerő-piaci kutatást indít, amelynek célja a diákok piacorientált, az agrár- és élelmiszeripari szereplők igényeinek megfelelő szakképzésének segítése.

Gyesről visszatérve köteles vagyok elfogadni másik pozíciót?

2017. augusztus 31. 09:29
GYES-ről munkába visszatérő anyuka vagyok, jeleztem a főnökömnek es a HR osztálynak, hogy 4 órában szeretnek dolgozni, amint a kisfiam elkezdi a bölcsődet. Szülés előtt egy multinacionális cég középvezetője voltam, ez a pozíció jelenleg be van töltve. A cég nagyon korrekt volt, felajánlottak egy másik pozíciót, 4 órában, viszont nem szeretnek ebben a munkakörben dolgozni. Mik a lehetőségeim jogilag? Elutasíthatom ezt a felajánlott pozíciót? Mi ennek a jogi következménye? Ez nem azt jelenti, hogy én felmondtam és megszűnik a munkaviszonyom?