Megszűnnek a munkaügyi bíróságok

2018. november 16. 10:42
Az mfor.hu szerint az igazságügyi miniszter benyújtotta a parlamenthez a közigazgatási felsőbíróság felállításáról szóló törvényjavaslatot. Ennek értelmében egy új felsőbíróság veszi át a jelenleg működő közigazgatási és munkaügyi bíróságok feladatait, utóbbi szervezetek meg is szűnnek - írja a lap.

2020-ban kezdi meg működését a közigazgatási felsőbíróság, melynek vezetői posztjára Patyi András a legesélyesebb, aki így 1.507.350 forint havi fizetésben részesül majd - írják.

Patyi volt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, és a Nemzeti Választási Bizottság egykori elnöke. A vezető személyére egyébként jövő február végéig tesz javaslatot a köztársasági elnök, ezt követően március végéig választja meg a jelöltet a parlament.

A bírói helyekre a jelenleg működő közigazgatási és munkaügyi bíróságokon dolgozók egy nyilatkozattal kérhetik át magukat. A nyilatkozatokat 2019 április 30-ig kell eljuttatni az Országos Bírósági Hivatalhoz. A fel nem töltött helyeket pályázat útján töltik be.

mfor.hu / hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Óraátállítás: döntöttek a végső időpontról

2018. szeptember 17. 10:47
Az Európai Unió 2019 októberétől eltörli az évente kétszer esedékes óraátállítás gyakorlatát, a tagállamoknak pedig áprilisig lesz idejük dönteni, hogy a nyári vagy a téli időszámításhoz tartják magukat – derült ki az Európai Bizottság közleményéből. Az EU eddig az összes tagállamot arra kötelezte, hogy március utolsó vasárnapján egy órával állítsák előre az órákat, októberben pedig vissza.

Évszázadokon át harcoltak a bakonyi szelekkel a tési szélmalmok vitorlái

2020. augusztus 26. 08:27
Jellegzetességük, hogy a tetőzetük forog, a malomtörzsük kőből készült, meghajtószerkezetük pedig a hatvitorlás szárny.