Megtilthatja a munkáltató, hogy a munkavállaló ebédszünetben elhagyja a cég területét?

2022. augusztus 01. 10:05
Cégünknél 8:00 órától 16:30-ig tart a munkaidő. 12-től 12:30-ig van egy 30 perces ebédszünet a vállalatnál, mely nem fizetett. A munkáltató hozhat olyan szabályt, hogy ebédidőben a munkavállaló nem hagyhatja el a cég területét? – kérdezte olvasónk. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt
Megtilthatja a munkáltató, hogy a munkavállaló ebédszünetben elhagyja a cég területét?

Ez nagyon jó kérdés! A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) 86. § (3) bekezdés a) pontja alapján a munkaközi szünet nem munkaidő. Ebből következően a munkavállalót rendelkezésre állási kötelezettség sem terheli, így főszabály szerint akár el is hagyhatja a munkahelyet.

Ugyanakkor a kialakult bírói gyakorlat szerint a munkáltató jogosult megállapítani a munkaközi szünetre vonatkozó magatartási szabályokat (Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság M.421/2014/23. számú ítélet). Ebből az is következik, hogy a munkáltató meghatározhatja, hogy mikor vehetik igénybe az egyes munkavállalók a munkaközi szünetet. Azt is szabályozhatja továbbá, hogy az igénybevétel során milyen magatartást kötelesek tanúsítani, illetve ennek tartama alatt hol tartózkodhatnak. Ebbe megítélésem szerint beleértendő az a tilalom is, hogy nem hagyható el a munkáltató területe.

https://adozona.hu/munkajog/Mt_munkakozi_szunet_munkahely_elhagyasa_mun_NG30R6

 

Kapcsolódó cikkek

Maradj otthon: fontos lenne a koronavírus elleni védekezéshez

2020. március 16. 10:51
Miért terjednek a koronavírushoz hasonló járványok exponenciálisan, és mit lehetne tenni, hogy ne így legyen? - teszi fel a kérdést címében a Washington Post cikke.

Belelátni a másik gyakorlatába, kívülről ránézni magunkra – ezt is adja a mentorkapcsolat

2021. október 15. 09:36
Egy jó mentorkapcsolatban működik a kémia. Ráadásul mentor és mentorált kölcsönösen ad egymásnak a folyamat során, sőt gyakorlati tanácsokat, saját tapasztalatokat is megoszthatnak, ami lehetőséget ad az iparágak közötti kommunikációra is. Orbán Anita, a Vodafone vezérigazgató-helyettese és Makai Melinda, a Shell globális marketingmenedzsere alkot július óta párost a HBLF Nemzetközi X Mentor Programjában. Meséltek a HR Portalnak tapasztalataikról.