Megválasztották a magyar borvilág legjobbjait

2018. április 06. 06:56
Az idén nyolc kategóriában jutalmazták a magyar borvilág kiválóságait a VinCE Awards-díjjal, amelyet a Várkert Bazárban adtak át a 9. VinCE Budapest Wine Show nyitónapján. A legjobb borlap kategória nyertese a budapesti Borkonyha lett, a díjat Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borászati feladatokért felelős miniszteri biztosa adta át.

A díjat alapító VinCE Magazin több mint egy évtizede meghatározó szerepet vállal a magyarországi boréletben, tesztjein rendszeresen értékel borokat. A VinCE Awards-díjjal a szakmai lap olyan kimagasló teljesítményeket ismer el, amelyek túlmutatnak a borok elkészítésén, hogy azonosítsa és példaként mutassa fel a legjobb ötleteket, legprofibb koncepciókat, leginspirálóbb példákat - közölték az MTI-vel a szervezők.

Kép letöltése
 
Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária/FM

 

Hat kategóriában szakmai zsűri választotta ki azt a három-három jelöltet, akik közül közönségszavazás döntött a kategóriagyőztesekről. Az internetes szavazásban több mint kétezren vettek részt a világ hat földrészéről; még az óceániai régióból is érkezett néhány voks – árulták el a szervezők. A legjobb borászatot és borkereskedést a VinCE Magazin választotta ki a havonta megrendezett vaktesztjein elért eredmények összesítése alapján.

A legjobb borlap kategória nyertese ismét a budapesti Borkonyha lett,  a díjat  Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borászati feladatokért felelős miniszteri biztosa adta át. Duplázni tudott a legjobb boros szálláshely kategóriában a badacsonyi Hotel Bonvino.

A legjobb borbár díját a budapesti Carpe Diem érdemelte ki, a legjobb komplex turisztikai szolgáltatást nyújtó pincészetnek pedig Kristinus Borbirtokot választották.

Kép letöltése
 
Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária/FM

 

Balogh-Fazekas Árpád (Auchan) nyerte el a legjobb borbeszerző címet, míg a legjobb tour operátor a Taste Hungary lett.

A VinCE Magazin 2017-es tesztjei alapján a Bortársaság bizonyult a legeredményesebb borkereskedésnek, a legeredményesebb borászat pedig a villányi Günzer Zoltán Pincészete lett.

A VinCE Budapest Wine Show vendégei vasárnapig több mint ezerféle borral találkozhatnak a sétáló kóstoló több mint 160 kiállítójának standjánál, a rendezvény mesterkurzusain pedig a hazai és nemzetközi borvilág elismert szakértői adnak elő.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Az élelmiszeriparban foglalkoztatottak száma 140 ezer fő

2016. június 14. 08:56
Összességében kedvezőnek nevezte az idei terméskilátásokat a jelenlegi vetési állapotok alapján Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár szakmai rendezvényen, Cegléden.

Együttműködési megállapodást írt alá a magyar agrártárca és Laosz Földművelésügyi és Erdészeti Minisztériuma

2017. február 13. 08:16
Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a mezőgazdaság, az állattenyésztés, az élelmiszerelőállítás, valamint a mezőgazdasági kutatás és fejlesztés terén Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Phouang Parisak Pravongviengkham laoszi mezőgazdasági és erdészeti miniszterhelyettes.