Méhanya támogatás augusztus 3-ig

2016. augusztus 02. 08:14
2016. augusztus 3-ig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket azok a méhész-gazdálkodók, akik a méhcsaládszám szinten tartásának támogatását, azaz a „méhanya támogatás” szeretnék igényelni. A kifizetési kérelem említett határidőre történő benyújtásának elmulasztása a kérelem elutasítását vonja maga után – közölte az MVH.

A kifizetési kérelem benyújtásához szükséges nyomtatvány a 166/2014. (X. 13.) számú MVH Közlemény mellékleteként elérhető az MVH honlapján.

Az intézkedés keretében a méhész-gazdálkodók a méhállomány mind állategészségügyi, mind genetikai szempontból megfelelő tenyészanyaggal történő pótlásához igényelhetnek támogatást az MVH-nál, mintegy 87,4 millió forint keretösszegig. A támogatási jogosultság alapja a Tenyészet Információs Rendszerbe (TIR) – 2015. szeptember 30-i fordulónapra vonatkozóan – legkésőbb 2015. november 15-éig bejelentett és nyilvántartásba vett, valamint a kifizetési kérelem benyújtásának napján is a kérelmező tulajdonában lévő méhcsaládok száma. A TIR nyilvántartásba való bejelentés teljesítéséért, a bejelentett adatok helyességéért, a bejelentés elmaradásáért vagy határidőn túli teljesítéséért a kérelmező felelős, annak minden jogkövetkezményével együtt.

Forrás: promenad.hu MVH

Kapcsolódó cikkek

Csikai Miklós a 2016-os év agrárembere

2017. február 13. 08:20
Nagyszabású gálával zárult a 2016-os Az Év Agrárembere-díj átadója szombaton este a siófoki Azúr Hotelben, ahol a díj kategóriagyőztesei és a szakmai zsűri Dr. Csikai Miklóst választották az év agráremberének. A nyertes egymillió forinttal lett gazdagabb, az összeget szakmai tervei megvalósítására fordíthatja.

Mezőgazdasági vízvédelem: kötelező az adatszolgáltatás

2017. január 19. 10:01
Minden év január 1. és március 31. között kell adatot szolgáltatniuk a nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak és állattartóknak az általuk használt területekről. Az adatszolgáltatást elektronikusan kell megtenni.