Mészáros Lőrinc tovább terjeszkedik az agráriumban

2017. február 21. 08:37
Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester tulajdonába került a muronyi Hidasháti Mezőgazdasági Zrt. Mészáros Lőrinc a felcsúti Búzakalász 66 Kft.-n keresztül vált tulajdonosává a Békés megyei cégnek.

Január közepén Mészáros Lőrinc tényleges tulajdonossá vált a muronyi Hidasháti Zrt.-ben – írja az Átlátszó. A felcsúti polgármester-befektető a Hidasháti Zrt. tulajdonosává a szintén muronyi Murátó Zrt. megvásárlásával vált, amely eddig a Hidasháti Zrt. tulajdonosa volt. A Murátót a felcsúti Búzakalász 66 Kft. vette meg, amely Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik.

A Murátó eddigi tulajdonosa a szekszárdi Status Capital Zrt. volt, amely magánszemélyek tulajdonában áll. Szintén a Status Capital volt a tulajdonosa a békéscsabai Csabatáj Zrt.-nek is, amely most az Átlátszó szerint újra a budapesti Opimus Group Nyrt. tulajdonába került. Az Opimust Mészáros-környéki befektetőcégként tartják nyilván – írja a portál.


A Csabatáj Zrt. mintegy 1,8 milliárd, a Hidasháti Zrt. 1,7 milliárd forint árbevételt ért el a legutolsó, 2015-ös cégadatok szerint. Az egykori állami gazdaságból alakult Hidasháti Zrt. főként tejtermeléssel, vetőmag-feldolgozással és növénytermesztéssel foglalkozik, míg a Csabatáj a dél-alföldi régió egyik legnagyobb tojástermelőjének számít.  

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Október 7. - a tisztes munka világnapja

2016. október 07. 11:46
A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség kezdeményezésére tartják, célja felhívni a figyelmet a munkavállalók jogaira, a szolidaritásra, a szegénység és az egyenlőtlenségek megszüntetésére.

Fizetés, táppénz vagy egyik sem jár a karantén alatt?

2020. szeptember 15. 09:47
Meglehetősen bonyolultak a karanténra vonatkozó bérezési és tb-szabályok, de segítünk eligazodni. A külföldről történő hazautazás után előírt karantén időszaka például nem minősül keresőképtelenségnek, így ilyenkor táppénz nem jár, sőt az egészségügyi szolgáltatási járadékot is meg kell fizetni.