Mezőgazdasági hulladékból készül az új, lebomló csomagolás

2019. június 20. 08:08
Termékek csomagolására és élelmiszer tárolásra is felhasználható.

 

Olyan jó érzés, hogy a hírek végre arról szólnak, hogy az emberek megpróbálnak tudatosan változtatni, mert rájöttek, hogy a környezettudatosság nem csak abból áll, hogy szelektíven gyűjtjük a szemetet, hanem abból, hogy egyáltalán nem termelünk szemetet.

Ehető csomagolóanyagot fejlesztettek a tengeri teknősök védelmére
A környezetbarát lépéssel hosszabb távon tengeri állatok tízezreit menthetik meg.

Mi emberek lassan ráébredünk, hogy a a műanyagszennyezés probléma, és ezen változtatni kell, mielőtt még nem csak néhány faj, hanem az összes élőlény kihal. Tudva, hogy a műanyag akár 1000 évig se bomlik le, meg kell értenünk a környezetünkre gyakorolt ​​hatását, és el kell követnünk mindent, hogy kevesebb műanyag legyen a Földön.

Szerencsére itt egy új, műanyagmentes csomagolási kezdeményezés, amely véget vethet a műanyag szennyezésnek, írja a Bored Panda.

 

Lengyelországban Roza Janusz ötlete alapján egy „SCOBY” -nak keresztelt szuper csomagolási alternatívát fejleszt a MakeGrowLab. Ez a csomagolás helyi mezőgazdasági hulladék felhasználásával készül, és nem csak termékek csomagolására, hanem élelmiszer tárolásra is felhasználható.

A legjobb az benne, hogy 100% -ban lebomlik, így nem marad szemét utána, s közben még a talaj regenerálásában is segít. A SCOBY-ból készült anyag előnye még, hogy helyi erőforrásokból, helyben termesztett melléktermékekből készíthető.

 

 

 

Kiemelt kép: Facebook/ MakeGrow

A cikkben említett képek hivatkozások megtekinthetőek itt és egyben forrás 

https://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2019/06/19/mezogazdasagi-hulladek-lebomlo-csomagolas/

 

Kapcsolódó cikkek

Légy résen: így bukod el álmaid állását már az interjú előtt

2020. január 29. 10:22
Ha azt szeretnéd, hogy a 2020-as év valóban más legyen, mint az eddigiek, itt az ideje, hogy végre kezedbe vedd saját sorsodat, és változtass. Friss felmérések szerint a magyarok harmada nagy mértékben elégedetlen a fizetésével, és úgy érzi a munkája nem ér véget, amikor lejár a munkaideje - te ne legyél egy közülük! Ha váltani szeretnél, keresve sem találnál jobb időszakot ennél, és ha betartod a karrierszakértők 8 legfontosabb szabályát, akkor abban is biztos lehetsz, hogy emlékezni fognak rád a hr-esek, bárhová is mész.

Rendkívüli: közvetlen brüsszeli forrásokat kaphatnak a magyar városok és régiók

2020. június 18. 07:51
Egy minden eddiginél „zöldebb” irányt vehetnek a magyarországi települések a brüsszeli Régiók Európai Bizottságának új kezdeményezése révén, amelynek célja, hogy a városok és régiók az európai zöld megállapodás középpontjába kerülhessenek, miközben hozzájárulnak az Európai Unió (EU) fenntartható növekedési stratégiájához és az új koronavírus-járvány nyomában kialakult gazdasági krízis helyreállításához. A kezdeményezéshez kapcsolódó munkacsoport június 15-én, hétfőn alakult meg Brüsszelben, amelynek soraiban egy magyarországi képviselőt is üdvözölhetünk. Az online konferencián a HelloVidék is részt vett, majd interjút készítettünk a Régiók Európai Bizottságának hazai tagjával is.