Mezőgazdasági hulladékból készül az új, lebomló csomagolás

2019. június 20. 08:08
Termékek csomagolására és élelmiszer tárolásra is felhasználható.

 

Olyan jó érzés, hogy a hírek végre arról szólnak, hogy az emberek megpróbálnak tudatosan változtatni, mert rájöttek, hogy a környezettudatosság nem csak abból áll, hogy szelektíven gyűjtjük a szemetet, hanem abból, hogy egyáltalán nem termelünk szemetet.

Ehető csomagolóanyagot fejlesztettek a tengeri teknősök védelmére
A környezetbarát lépéssel hosszabb távon tengeri állatok tízezreit menthetik meg.

Mi emberek lassan ráébredünk, hogy a a műanyagszennyezés probléma, és ezen változtatni kell, mielőtt még nem csak néhány faj, hanem az összes élőlény kihal. Tudva, hogy a műanyag akár 1000 évig se bomlik le, meg kell értenünk a környezetünkre gyakorolt ​​hatását, és el kell követnünk mindent, hogy kevesebb műanyag legyen a Földön.

Szerencsére itt egy új, műanyagmentes csomagolási kezdeményezés, amely véget vethet a műanyag szennyezésnek, írja a Bored Panda.

 

Lengyelországban Roza Janusz ötlete alapján egy „SCOBY” -nak keresztelt szuper csomagolási alternatívát fejleszt a MakeGrowLab. Ez a csomagolás helyi mezőgazdasági hulladék felhasználásával készül, és nem csak termékek csomagolására, hanem élelmiszer tárolásra is felhasználható.

A legjobb az benne, hogy 100% -ban lebomlik, így nem marad szemét utána, s közben még a talaj regenerálásában is segít. A SCOBY-ból készült anyag előnye még, hogy helyi erőforrásokból, helyben termesztett melléktermékekből készíthető.

 

 

 

Kiemelt kép: Facebook/ MakeGrow

A cikkben említett képek hivatkozások megtekinthetőek itt és egyben forrás 

https://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2019/06/19/mezogazdasagi-hulladek-lebomlo-csomagolas/

 

Kapcsolódó cikkek

Hatósági vizsgálat indul a Tescónál?

2019. február 08. 08:25
Hétfőn folytatódik az egyeztetés a cégnél, addig nem veszik fel a munkát a bérszámfejtők

Mostantól telefonon is intézheti adóügyeit

2016. június 06. 10:09
Új lehetőséggel bővült a NAV ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszere, a minősített adózók már telefonon is kérhetnek információt, illetve tehetnek észrevételt besorolásukkal kapcsolatban.