Mikulásgyár - Idén hosszabb nyitva tartással

2017. december 04. 10:01
Ebben az évben hosszabb ideig, 22 napon keresztül fogadják az adományokat a Mikulásgyárban, Budapesten. A Hősök tere közelében felállított adományozói központ december 1-je és 22. között tart nyitva 9 és 21 óra között, emellett több más gyűjtőponton is várják a felajánlásokat - közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője.

Az összegzés szerint ilyen hosszú ideig még sosem dolgoztak a gyár önkéntesei, de a tavalyi akció tapasztalatai azt mutatják, hogy szükség van a hosszabb nyitvatartási időre.

Az Ötvenhatosok terén felállított központi helyszín mellett a Lurdy Házban, országszerte a Toyota márkakereskedésekben és a Hungaroringen is várják az adományokat.

Aki nem tud személyesen elmenni a Mikulásgyárba, annak ajándékait a legtöbb postán ingyenesen átveszik, és a központba szállítják.

 

A Mikulás gyerekeket fogad a Mikulásgyárban Budapesten, az 56-osok terén a megnyitó napján, 2017. december 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán
A Mikulás gyerekeket fogad a Mikulásgyárban Budapesten, az 56-osok terén a megnyitó napján, 2017. december 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán


A jótékonysági akció keretében elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú ruhákat, könyveket és játékokat várnak a szervezők a Mikulásgyár fő üzemében, ahol számos ünnepi programmal várják az adományozókat. 

A főszervező tájékoztatása szerint a Mikulásgyár külföldön is ismert és nagyon népszerű. Már hetek óta érkeznek ajándékok a világ minden tájáról, így küldtek ajándékot Houstonból, Tokióból, Kolozsvárról és Csíkszeredáról is. A NASA főhadiszállásáról, Houstonból például egy játék űrrepülőgépet küldtek az ott lakó magyarok. A főszervező közlése szerint nagyobb adomány várható Londonból, ahol a kint élő magyarok egy csoportja szervezetten gyűjt a Mikulásgyár részére.

A közlemény felidézi, hogy a Lurdy Házban már harmadik éve működik kihelyezett gyűjtőhelye a Mikulásgyárnak, itt 2016-ban több mint 15 ezer kilónyi ajándék gyűlt össze a rászorulóknak. Hagyományosan a Magyar Vöröskereszt is csatlakozik a jótékonysági akcióhoz, a szervezet az adományok gyűjtésében vesz részt és segít azok eljuttatásában a rászoruló családokhoz. A Magyar Posta több mint tíz éve támogatja a kezdeményezést. Az adományozók által a postákon ingyenesen leadott, "Mikulásgyár" felirattal ellátott, becsomagolt dobozokat a Magyar Vöröskereszt raktáraiba szállítja. 

Zsolnai Endre közleményében felidézi: évről-évre nő az adományozási kedv, minden évben rekordmennyiségű adomány gyűlik össze a jótékonysági akció során. Tavaly 137 ezer kilogrammnyi ajándék érkezett a gyárba.

elelmiszer.hu

Kapcsolódó cikkek

Agrárkamara: mindenki érdekelt a magyar tej hazai értékesítésében

2016. október 19. 08:36
Mindenki érdekelt a magyar tej belföldi értékesítésében - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel azt követően, hogy egyeztetést tartottak az érintettek, több nagy áruházlánc, valamint a termelők és a feldolgozók képviselői. 

Az élelmiszerbiztonsági célú adatelemzés témájában szervez konferenciát a Nébih

2018. január 26. 09:41
Konferencián mutatja be élelmiszerbiztonsági célú adatelemzői tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A Lurdy Házban megrendezendő interaktív szakmai találkozóra március 1-jén kerül sor. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.