Mit tehetek ha kirúgott a főnököm, mert babát várok?

2018. március 20. 13:01
16 hetes terhes vagyok. Próbaidő alatt elmondtam a munkáltatómnak, hogy babát várok és azonnal kirúgott. Felhívta a könyvelőjét és írták az elbocsájtási papírokat. Mit tehetek?

Megtámadhatja 30 napon belül a munkaviszony megszüntetését az egyenlő bánásmód követelményére hivatkozva. Ehhez egyrészt alá kellene támasztania, hogy a közlés megtörtént, melyet követően a munkáltatónak kell bizonyítania, hogy a munkaviszony megszüntetése mögött más, jogszerű indok állt. Akkor is perelhet, ha a közlést nem tudja bizonyítani, de abban az esetben a siker esélye sokkal kisebb. Keressen egy jó ügyvédet vagy csatlakozzon egy szakszervezethez.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

A Forma-1 után a mezőgazdaságot is meghódítja az űrtechnika

2017. március 16. 10:23
Az űriparban és a Forma–1-ben már évtizedek óta bizonyító, ultrakönnyű és szinte törhetetlen anyag lassan a mezőgazdaságba is beszivárog. A szénszál-erősítésű műanyag csak némileg drágítja meg az egyébként sem túl olcsó munkagépeket, cserébe viszont új szintre emeli mindazt, amit eddig a tartósságról és precizitásról gondoltunk.

A szakképzés színvonala meghatározza az agrárium jövőjét

2018. március 12. 07:35
A magyar mezőgazdaság versenyképessége nagyrészt azon múlik, hogy az agrárszakképzés mennyire gyakorlatias, mennyire képes alkalmazkodni a folyamatosan változó körülményekhez, hogy a mindennapok kihívásaira fel tudja-e készíteni a tanulókat – jelentette ki a földművelésügyi miniszter a velencei Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium beruházásátadási ünnepségén, ahol Tessely Zoltán és L. Simon László országgyűlési képviselők is köszöntőt mondtak.