Mit tehetek ha kirúgott a főnököm, mert babát várok?

2018. március 20. 13:01
16 hetes terhes vagyok. Próbaidő alatt elmondtam a munkáltatómnak, hogy babát várok és azonnal kirúgott. Felhívta a könyvelőjét és írták az elbocsájtási papírokat. Mit tehetek?

Megtámadhatja 30 napon belül a munkaviszony megszüntetését az egyenlő bánásmód követelményére hivatkozva. Ehhez egyrészt alá kellene támasztania, hogy a közlés megtörtént, melyet követően a munkáltatónak kell bizonyítania, hogy a munkaviszony megszüntetése mögött más, jogszerű indok állt. Akkor is perelhet, ha a közlést nem tudja bizonyítani, de abban az esetben a siker esélye sokkal kisebb. Keressen egy jó ügyvédet vagy csatlakozzon egy szakszervezethez.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Megnyugtató eredményekkel zárult a tavaszi élelmiszerellenőrzés

2017. május 02. 07:48
Rend van a hazai élelmiszerpiacon, az előállítók, feldolgozók, kereskedők igyekeznek betartani az élelmiszerbiztonsági szabályokat – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzésének eredményeit ismertetve az M1 Ma reggel és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Egyre népszerűbb a mezőgazdaság Magyarországon

2016. augusztus 05. 08:46
A mezőgazdaságban is tovább emelkedett a foglalkoztatottak száma az idén; az első három hónapban az ágazat már több mint 211 ezer embert foglalkoztatott - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.