Mit tehetek ha kirúgott a főnököm, mert babát várok?

2018. március 20. 13:01
16 hetes terhes vagyok. Próbaidő alatt elmondtam a munkáltatómnak, hogy babát várok és azonnal kirúgott. Felhívta a könyvelőjét és írták az elbocsájtási papírokat. Mit tehetek?

Megtámadhatja 30 napon belül a munkaviszony megszüntetését az egyenlő bánásmód követelményére hivatkozva. Ehhez egyrészt alá kellene támasztania, hogy a közlés megtörtént, melyet követően a munkáltatónak kell bizonyítania, hogy a munkaviszony megszüntetése mögött más, jogszerű indok állt. Akkor is perelhet, ha a közlést nem tudja bizonyítani, de abban az esetben a siker esélye sokkal kisebb. Keressen egy jó ügyvédet vagy csatlakozzon egy szakszervezethez.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Tájékoztató a földtulajdonosi gyűlésekről

2016. július 22. 08:41
A vadászterületekre vonatkozó vadászati hatósági kifüggesztések rövidesen jogerőssé válnak. A földtulajdonosi közösségek és a vadászatra jogosultak munkájának segítése érdekében az Országos Magyar Vadászati Kamara közzétette a földtulajdonosi gyűlések összehívására vonatkozó hirdetmény mintáját, illetve a földtulajdonosi gyűlésre vonatkozó tájékoztató anyagokat

Megszűnt az MVH

2017. január 05. 07:44
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megszüntetéséről, valamint egyes ezzel összefüggő kormányrendeletek módosításáról szóló 328/2016. (X. 28.) Korm. rendelet értelmében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 2016. december 31-ével beolvadásos különválással megszűnt.