Mit tehetek ha kirúgott a főnököm, mert babát várok?

2018. március 20. 13:01
16 hetes terhes vagyok. Próbaidő alatt elmondtam a munkáltatómnak, hogy babát várok és azonnal kirúgott. Felhívta a könyvelőjét és írták az elbocsájtási papírokat. Mit tehetek?

Megtámadhatja 30 napon belül a munkaviszony megszüntetését az egyenlő bánásmód követelményére hivatkozva. Ehhez egyrészt alá kellene támasztania, hogy a közlés megtörtént, melyet követően a munkáltatónak kell bizonyítania, hogy a munkaviszony megszüntetése mögött más, jogszerű indok állt. Akkor is perelhet, ha a közlést nem tudja bizonyítani, de abban az esetben a siker esélye sokkal kisebb. Keressen egy jó ügyvédet vagy csatlakozzon egy szakszervezethez.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

"Silány élelmiszerek": magunkkal rántottuk a horvátokat is

2017. március 30. 07:37
Járványszerűen terjednek a nagy nemzetközi cégek által forgalmazott termékek minőségét ellenőrző vizsgálatok. Hamarosan Horvátországban végeznek laboratóriumi teszteket élelmiszeripari és háztartás-vegyipari cikkeken. Délnyugati szomszédainknál öt ember közül négyen gondolják úgy, hogy a multinacionális vállalatok sokkal alacsonyabb minőségű élelmiszert és italokat adnak el nekik. Az erre irányuló magyar vizsgálatok nem tártak fel élelmiszerbiztonsági kockázatot.

Egyre többet költünk egészséges élelmiszerekre

2017. május 16. 10:11
Az elmúlt három évben 359 milliárd forintot költöttek a magyarok egészséges, környezetkímélő és etikus élelmiszerekre, ezen belül egyre növekvő szegmens – 213 millió forint – a közösségi mezőgazdaságból származó élelmiszer – írja hétfői számában a Világgazdaság.