Mit tehetek ha kirúgott a főnököm, mert babát várok?

2018. március 20. 13:01
16 hetes terhes vagyok. Próbaidő alatt elmondtam a munkáltatómnak, hogy babát várok és azonnal kirúgott. Felhívta a könyvelőjét és írták az elbocsájtási papírokat. Mit tehetek?

Megtámadhatja 30 napon belül a munkaviszony megszüntetését az egyenlő bánásmód követelményére hivatkozva. Ehhez egyrészt alá kellene támasztania, hogy a közlés megtörtént, melyet követően a munkáltatónak kell bizonyítania, hogy a munkaviszony megszüntetése mögött más, jogszerű indok állt. Akkor is perelhet, ha a közlést nem tudja bizonyítani, de abban az esetben a siker esélye sokkal kisebb. Keressen egy jó ügyvédet vagy csatlakozzon egy szakszervezethez.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Kísérleti munkaügyi központokat vezetnek be

2018. augusztus 29. 08:37
A kísérleti programot először csak két megyében vezetik be. A tervek szerint a programban az álláskeresők segítséget kapnak önéletrajzuk megírásában, képességeik meghatározásában.

Magasabb fokozatba kapcsolt az élelmiszeripar

2018. augusztus 03. 07:25
Felpörgött tavalyi a hazai élelmiszeripar, a kapacitások kihasználtsága szinte minden ágazatban nőtt – írta a Magyar Idők csütörtökön. A legnagyobb bővülés a konzerv- és hűtőiparban volt, de a cukorkagyártásban, valamint a malomiparban érintett vállalkozások és pékségek is nagyobb arányban használták ki a rendelkezésre álló termelési lehetőségeket.