Módosult az erdőtörvény

2016. december 09. 08:22
A változások a Vidékfejlesztési Program pályázatai és a körzeti erdőtervek miatt fontosak.

2016. december 2-án megjelent a Magyar Közlöny 189. száma, amely tartalmazza a bürokráciacsökkentésre vonatkozó 2016. évi CXXVII. törvényt. Ennek 33. pontja három helyen is módosítja a jelenleg hatályos erdőtörvényt:

- Kiveszi a törvény hatálya alól az energetikai és ipari célú faültetvényeket, és ennek jogi szabályozását külön rendeletben írja elő.

- Az erdőtelepítések és erdőfelújítások befejezetté nyilvánítása, műszaki átvétele vonatkozásában tartalmaz pontosítást, változtatást.

- A lejárt, de még új erdőtervvel nem rendelkező erdőrészletek vonatkozásában az új erdőterv jogerőre emelkedéséig előírja a korábbi erdőterv érvényességének fennmaradását.

erdő

Három ponton is módosult az erdőtörvény – fotó: Shutterstock

A fenti változtatások rendkívül fontosak, egyrészt az iparifa-ültetvények Vidékfejlesztési Programban történő minél gyorsabb pályázhatósága, jogharmonizációja szempontjából, másrészt a lejárt körzeti erdőtervek esetében újabb adminisztráció nélkül lehetővé teszi az érintett erdőrészletekben az erdőgazdálkodás folyamatosságát.

 

agorinform.com

Kapcsolódó cikkek

Hőségben ezekre figyeljen a munkában

2017. június 22. 09:33
A hőség idején a munkáltatóknak hűtött védőitalt, rendszeres – óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces – pihenőidőt kell biztosítaniuk a szabadban dolgozó munkavállalók számára, lehetőleg hűvösebb, árnyékos helyen – hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkavédelmi főosztálya.

60 ezer hektár állami föld keresi új gazdáját

2016. május 23. 08:11
A kormány célja, hogy 80-20 százalék legyen a családi gazdaságok és a nagybirtokok aránya.