Mostantól így lehet örökölni a vidékfejlesztési támogatásokat

2017. szeptember 28. 08:13
Kibővített, egységes eljárást dolgozott ki a Miniszterelnökség az általa felügyelt vidékfejlesztési támogatások örökölhetőségére. Ha az örökös maradéktalanul megfelel a pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek, a támogatást igénylő halálakor kiadhatóvá válik számára is a támogatói okirat.

Az új eljárási szabályokkal nagyobb eséllyel valósulhatnak meg a tervezett vidékfejlesztési beruházások - áll a Miniszterelnökség közleményében. A módosítások lényege, hogy a támogatást igénylő elhalálozásakor az örökös számára kiadhatóvá válik a támogatói okirat, amennyiben – kérelem benyújtása mellett – maradéktalanul megfelel a pályázati felhívásban meghatározott jogosultsági és kötelezettségátadási feltételeknek.

A tárca tájékoztatása szerint a jogosultsági ellenőrzés és a tartalmi értékelés csak a jogerős hagyatékátadó végzés benyújtását követően kezdődhet el. Az örökös pedig csak akkor kaphatja meg a támogatást, ha az elhunyt részére a támogatói okirat kiadható lenne, illetve az értékelés eredményeként az örökös is elérte a támogatói döntéshez szükséges ponthatárt. Az említett támogatói okirat kiadására vonatkozó kérelem benyújtási lehetőségéről minden esetben a Magyar Államkincstár tájékoztatja a vélelmezett örököst. 

A támogatás-öröklésre vonatkozó szabályozás érdekében a Miniszterelnökség módosította az érintett pályázati felhívásokat. A felhívások a www.palyazat.gov.hu oldalon érhetők el.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Meglepődtek a boltosok, hogy műszakpótlékot kellene fizetniük

2017. június 26. 08:59
Egy kft.-nél munkaügyi ellenőrök azt állapították meg, hogy nem fizetett a cég műszakpótlékot a dolgozóknak. Élelmiszerboltról van szó, ahol az egyik alkalmazott 06.00-13.30-ig, a másik 12.30-19.00 óráig dolgozik. Minden héten váltják egymást, havi bruttó 161 ezer forinttal vannak bejelentve. Ha kell műszakpótlékot fizetni, azt 18-19 óráig, azaz csak napi egy órára, 30 százalékot? – kérdezte olvasónk. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.

Még mindig Magyarországon a legdrágább foglalkoztatni

2017. május 24. 08:31
Annak ellenére,hogy idén öt százalékkal csökkentek a munkáltatói járulékok, húsz ország összehasonlításában mégis az utolsó lett a foglalkoztatásra jutó terhek tekintetében,derül ki a Mazars kimutatásából, amelyről az Index ír.