Ne zavarják meg a pilisi erdő nyugalmát!

2017. augusztus 24. 08:52
A Földművelésügyi Minisztérium nem támogatja azt a tervezett rali versenyt, amelyet szeptember elsején és másodikán a pilisi hegységben kívánnak megtartani.

A természetvédelmi területeket - köztük NATURA 2000-es területet is - érintő autóverseny megzavarhatja a védett területek élővilágának mindennapi életét, komoly károkat okozhat a felbecsülhetetlen értékű növény- és állatvilágban. A Földművelésügyi Minisztérium ugyanakkor arra is felhívja a szervezők figyelmét, hogy a verseny tervezett időpontjában a pilisi hegységet több tízezer természetjáró, turista, vendég és látogató keresi fel, akiknek aktív pihenését, kikapcsolódását kifejezetten zavarhatja a rali verseny.

 

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Magyarország bivalytenyésztésben működhet együtt Olaszországgal

2016. május 12. 07:48
Campániában tárgyalt V. Németh Zsolt Többek között bivalytenyésztési együttműködésről tárgyalt az ágazatban sikeres olasz partnerekkel a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára május elején az olaszországi Campania tartományban - közölte a szaktárca szerdán az MTI-vel.
 

Jogszabályok érthetően

2017. november 02. 08:01
A Magyar Közlöny 2017. október 23. és október 29. között megjelent számaiban található, az agrárgazdálkodást érintő jogszabályok