Nem bolygatja fel az élelmiszerpiacot az új költségvetési törvényjavaslat

2018. június 15. 15:53
Nem bolygatja fel az élelmiszerpiacot az új költségvetési törvényjavaslat

Ahogy Varga Mihály miniszter fogalmazott, a költségvetés nem forgatja fel az adórendszert, marad a 15 százalékos szja, és a célzott áfacsökkentések is megmaradnak - számolt be róla a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Vagyis a tej, tojás, sertés- és csirkehús, hal és egyéb alapvető élelmiszerek továbbra is az 5 százalékos áfakörbe tartoznak majd.

Az adótörvényeket a jövő héten nyújtják be. A pénzügyminiszter kitért arra, hogy egy termékkör, a tartós tej áfakulcsának csökkentési lehetőségét vizsgálják, de döntés még nincs.

A büdzsé tervezete itt elérhető.

agrotrend.hu / nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Éles szilánkokat találtak egy marokkói származású halkonzervben

2017. október 30. 10:26
Éles tárgyat talált a cseh hatóság egy marokkói előállítású, „makrélafilé napraforgóolajban” elnevezésű termékben. A 0,5 centiméternél kisebb szilánkokat tartalmazó halkonzerv egy piaci ellenőrzés során akadt fenn a rostán. A termékből Magyarországra és Szlovákiába is szállítottak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a RASFF rendszeren keresztül értesült az esetről.

Az élelmiszer-biztonság része a nyomonkövetési rendszer

2018. január 26. 09:39
Sikerrel zárta az elmúlt két esztendőt a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform, amelynek rendezvénysorozatát a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. együttműködésével indították el.