Nem kérünk az adóemelésből!

2018. október 30. 07:14
2018. november 6-án 15 órára tüntetésre hívják a munkavállalókat a szakszervezetek a béren kívüli juttatások adózási szabályainak megváltoztatása ellen. A tüntetés az Egyesült Villamos-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének egyik tagszervezete kezdményezésére jött létre, de további tagszervezetek és konföderációk is csatlakoztak hozzá. A szervezők remélik, hogy az írásbeli tiltakozások és az aláírásgyűjtő akcók után a demonstráció eléri a célját, és a kormány felülvizsgálja az álláspontját a kérdésben.

A szakszervezetek felhívásukban hangsúlyozzák, már 2018 júniusa óta tiltakoznak a béren kívüli juttatások adózási szabályainak megváltozása ellen. A témában állásfoglalást hoztak a konföderációk együttesen, a VKF munkavállalói oldala, a LIGA Szakszervezetek, az EVDSZ, az MVM TSZSZ, és más ágazati, illetve munkahelyi szakszervezetek.

A kormányzat eddig nem vette figyelembe ezen állásfoglalásban foglaltakat annak ellenére, hogy a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyminisztérium is jelezte a béren kívüli juttatások adózásának változásával kapcsolatos fenntartásait. Folyamatosan tárgyalásokkal kecsegtet a kormányzat, érdemi előrelépés azonban nem történt. Tiltakozásként aláírásgyűjtési akciót indítottunk, már több ezren fejezték ki a változással kapcsolatos elégedetlenségüket az akcióban történő részvétellel.

Most a szakszervezetek felhívják a munkavállalókat, hogy a tüntetésen fejezzék ki elégedetlenségünket az adóemelés és jogaik megnyirbálása ellen, valamint az érdemi szociális párbeszéd hiánya miatt.

A tüntetés időpontjai és helyszínei:

A résztvevők 14.30-tól gyülekeznek a Bankcenter előtti parkos részen, a Magyar Nemzeti Bank előtt (Budapest Szabadság tér 9, 1054)

15.00 órakor veszi kezdetét a rendezvény a szervező és érdekvédelmi szervezetek beszédeivel.

15.30-tól gépkocsik vezetésével menet a következő útvonalon:

Sas utca - Arany J. utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány utcán keresztül az Alkotmány utca Kossuth téri végéig

Az Alkotmány utca Kossuth tér felőli végére kb. 16.15-kor érkeznek a tiltakozók, az érdekvédelmi szervezeteket képviselők beszédeit követően zárul a demonstráció, várhatóan 17.00-kor.

 

liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Van egy eldugott levendulamező Magyarországon, amit mindenkinek látnia kell

2018. június 06. 08:56
A levenduláról az emberek többségének elsőre Tihany jut eszébe, arról viszont már kevesebben tudnak, hogy Fejér megyében is lehet szüretelni sokak kedvenc virágából a nyár kijelölt időszakában.

Így kéne átalakítani az agráradózást

2018. augusztus 15. 09:44
„Merész tervek: teljes reform előtt az agráradózás?” című beszélgetés során a NAK egyik közelmúltbeli javaslatát vitatták meg szakemberek Hajdúböszörményben. Az áfacsökkentés folytatását és a családi mezőgazdasági vállalkozási forma bevezetését egyöntetűen kedvezően fogadták.