Nemzetközi Ifjúsági Nap: Az EU-OSHA támogatja a fiatal munkavállalók egészséges munkahelyeit

2016. augusztus 12. 08:51
A 2016. augusztus 12-én rendezendő Nemzetközi Ifjúsági Nap  rávilágít mindazokra a kihívásokra, amelyekkel a fiatalok világszerte szembesülnek.

A 18 és 24 év közötti fiatalok különösen sérülékenyek a munkahelyi veszélyekkel szemben, ugyanis körükben minden ágazatban 40%-kal magasabb a nem halálos sérülések száma, mint az idősebb munkavállalóknál. Az EU-OSHA elkötelezte magát, hogy fellép ez ellen, és e kötelezettségvállalás részeként a 2016–2017-es kampány minden életkorban az egészséges munkahelyeket népszerűsíti.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan védheti a fiatal munkavállalókat, tekintse át amunkáltatóknakfiatal munkavállalóknaktanároknak  és szülőknek szóló forrásainkat.

Tekintse meg a fiatal munkavállalókról szóló részt

További tudnivalók a fiatal munkavállalókat érintő sajátos kockázatokról az OSHwiki-n 

További tudnivalók az „Egészséges munkahelyet minden életkorban!” kampányról 

https://osha.europa.eu/hu/highlights/international-youth-day-eu-osha-promotes-healthy-workplaces-young-workers

Forrás: OSHA Europe

Kapcsolódó cikkek

A megbízási díj alkalmazásának feltételei

2018. június 25. 08:22
A megbízási jogviszony létesítésének szabályairól és elszámolásának időszakáról szóló olvasói kérdésekre dr. Radics Zsuzsanna társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

Kiderült, hogy a brokkoliban van a legtöbb méreg

2017. április 24. 07:54
Szennyezett az Európában forgalmazott élelmiszerek majdnem fele – nagyjából így lehetne összefoglalni a napokban nyilvánosságra hozott uniós vizsgálat eredményét. Ugyanakkor a termékek mindössze 3 százalékánál tapasztalták az egészségügyi határérték túllépését. A leginkább szennyezett termék a brokkoli volt, mert itt találtak legtöbbször határértéket meghaladó vegyszermaradványt. Minden második banán tartalmazott többféle kemikáliát határérték alatti mennyiségben, és vol olyan török szőlőminta, amelyben 19-féle szer maradványát fedezték fel.