Nikotinsav-túltengés sportolóknak szánt élelmiszerben

2017. szeptember 27. 08:05
Túl magas nikotinsav (niacin) tartalmat mutatott ki a német hatóság egy Amerikai Egyesült Államokból származó, sportolóknak szánt élelmiszerben. A Musclepharm Assault MP nevű készítmény az internetes kereskedelemben kapható Németországban, az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Hollandiában és Magyarországon. A NÉBIH a RASFF-on keresztül értesült az esetről.

Az elsősorban testépítőknek szánt Musclepharm Assault MP az internetes forgalomban több ízesítésben kapható élelmiszer. A termék leírása szerint a készítmény edzés előtti kiegészítő, amely növeli a teljesítményt, javítja az állóképességet és a mentális koncentrációt. A termékben túl magas nikotinsav tartalmat mutatott ki a hatóság.

 


A termék adatai:

 

A termék neve: Musclepharm Assault MP

Márka: ASSAULT MP (USA)

Kiszerelés: 184g, 435g, 725g, 1380g

RASFF referencia szám: 2016.0080

A német hatóság analitikai vizsgálatának eredménye 178,5 mg nikotinsav /100g, vagyis a 14,5 gramos ajánlott napi mennyiség bevitelével a fogyasztó naponta 25,9 mg nikotinsavat fogyaszt el. Ez jelentősen meghaladja a 10 mg ajánlott napi nikotinsav mennyiséget.

A NÉBIH kéri a vásárlókat, hogy aki rendelkezik a fenti termékkel, egészsége megóvása érdekében ne fogyassza azt el!

 

elelmiszer.hu / NÉBIH

Kapcsolódó cikkek

Az élelmiszer-exportot segítő konferenciát szervez a NÉBIH

2016. május 20. 07:56
Az USA-ba, Oroszországba és Kínába történő élelmiszer szállítás speciális előírásairól is szó lesz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) állati eredetű élelmiszert előállító vállalkozások számára szervezett konferenciáján. A rendezvényt két alkalommal, május 31-én és június 9-én rendezik meg a hatóság Budaörsi úti telephelyén.

Elindult a kenyérforradalom - itt van hozzá a kisokos

2017. június 22. 09:54
Ma lép hatályba az új kenyérrendelet, amely jobb minőségű, tartalmasabb kenyereket küld a boltok polcaira. Íme az összes tudnivaló.