Nyilvános konzultáció indul a toxikológiai küszöbérték megállapításáról

2018. november 26. 10:09
Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság nyilvános konzultációt indított az élelmiszer-biztonsági értékelés során használandó toxikológiai küszöbérték meghatározásáról.

A legújabb eredményeket figyelembe vevő dokumentum segíteni fogja az EFSA (European Food Safety Authority) tudományos paneljeit a vegyszerek biztonságosságának becslésében és rangsorolásában abban az esetben, ha a rendelkezésre álló veszélyességi adatok hiányosak, illetve ha a humán kitettség megállapítása korlátozott - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A vegyszerek biztonságos toxikológiai küszöbértékét fontos meghatározni - fotó: pixabay.com

A TTC (Threshold of Toxicological Concern) megközelítés nem alkalmazható, ha az adott anyagra jellemző adatok rendelkezésre állnak, vagy ha uniós szabályozás hatálya alatt áll.

Az útmutatóval kapcsolatos észrevételeket 2019. január 8-ig lehet megtenni. https://www.efsa.europa.eu/en/consultations/call/181112

agrotrend.hu / NAK

Kapcsolódó cikkek

Az állattenyésztés a hazai agrárium egyik alappillére

2021. július 16. 08:13
Az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatnak köszönhetően Fejér megyében mindeddig 25 gazdálkodó 9 milliárd forint támogatási összegben részesült – közölte Nagy István agrárminiszter a támogatói okiratok átadási ünnepségén, csütörtökön, Móron.

Fiatalok: állásvesztés, bércsökkenés

2020. május 18. 07:41
A magyar fiatalok 27 százaléka vesztette el a munkáját és 32 százalékuk számít általános bércsökkenésre a koronavírus hatásai nyomán. Országos kutatás eredményeit publikálta a Zyntern.com Állásportál.