Orbánék földárverése a legnagyobb átverés

2015. október 30. 10:36
 Az új földesurak érdekében szegi meg a kormány a földbérleti szerződések felbonthatatlanságáról szóló ígéretét.
 

Csőbe húzta a gazdákat az Orbán-kormány. A korábban az állammal kötött kedvezményes szerződéseket ugyan nem lehet felmondani, de a tulajdonosok egy törvénymódosítás szerint piaci bérleti díjat kérhetnének. Az erre vonatkozó törvénymódosítást a fideszes Győrffy Balázs, az állami földek eladásában kulcsszerepet játszó Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke terjesztette be kedden.

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://24.hu/kozelet/2015/10/28/orbanek-foldarverese-a-legnagyobb-atveres/

 

Forrás:

http://24.hu/

Kapcsolódó cikkek

Nehéz jövő előtt áll az agrárium

2019. június 17. 09:15
Agrártechnológiai eljárásokat kell elsajátítania a gazdáknak, hogy megőrizhető legyen a földben lévő víz és biztonságosabbá váljon a termelés.

Lehull a lepel: tényleg ennyire elkeserítő a magyar nők helyzete a mezőgazdaságban?

2020. április 09. 07:51
A történelemkönyveket bújva számos fontos dátumra bukkanni, amelyek mérföldkőnek számítanak a férfiak és nők közti egyenjogúság elősegítésében. 1895-ben engedélyezték a hölgyek egyetemi tanulmányait, 1919 kaptak szavazati jogot, testi és lelki kizsákmányolásukat viszont csak 1997-től vette védelmébe az állam, ekkortól számít bűnténynek a családon belüli erőszak. Mivel azonban ezek a nemi egyenlőtlenségek több ezer évre nyúlnak vissza, mindig van hová fejlődni, ezt bizonyítja egy globális tanulmány, amely az agráriumban dolgozó nők helyzetét vette górcső alá. A HelloVidék ennek kapcsán megkeresett három, a szakmájában sikeres hölgyet, hogy megtudja, valóban annyira szörnyű-e a helyzet, mint ahogy azt a statisztikák mutatják.