Paks II-től vesznek el és adnak milliárdokat Mezőhegyesnek

2016. november 30. 10:23
Hatmilliárd forintos átcsoportosítást hajt végre a kormány a 2016-os költségvetésben annak érdekében, hogy tőkeemelést hajtson végre az újraalapított Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-ben. A forrásokat a Paks II Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tőkeemelési keretéből veszik el.

A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. tőkeemeléséről most jelent meg kormányhatározat a Magyar Közlönyben. Eszerint a kormány 6 milliárd forintot csoportosít át a 2016-os költségvetésben az újonnan létrehozott, állami tulajdonú mezőhegyesi ménesbirtok feltőkésítésére, mégpedig a Paks II Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tőkeemelési jogcímének terhére. A kormányhatározat végrehajtásáért a nemzetgazdasági miniszter és a Miniszterelnökséget vezető miniszter felelős.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Az Országgyűlés az idén nyáron fogadott el törvényt arról, hogy Mezőhegyesen az állami ménes fejlesztésével, a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. földjeit is felhasználva, az állam mintagazdaságot hoz létre. A kormány több mint 2 milliárd forintért vásárolta vissza a 2004-ben privatizált Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-t, majd a korábban is állami tulajdonú Ménes Kft.-vel összevonva megalapította a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságot.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

97 milliárd előleget fizettek ki eddig a gazdáknak

2017. november 02. 08:00
Eddig 97 milliárd forint idei támogatási előleget fizetett ki a gazdálkodóknak a Magyar Államkincstár – mondta a Magyar Államkincstár elnökhelyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón – közölte az MTI.  

A kormány a tejtermelőkkel van

2016. március 16. 07:55
Lassan egy éve tiltakoznak Franciaországtól Belgiumon keresztül egészen Finnországig az európai uniós gazdálkodók a tartósan alacsony európai tej átvételi árak miatt, érdemi lépéseket követelve a folyamatok megfordítása érdekében.