Pék-Cukrász Szakmunkástanulói Országos döntő

2014. március 15. 14:31
Budapesten, a 60 éves Pesti Barnabás Szakiskolában rendezték az Idei pék-cukrász döntőt.
Pék-Cukrász Szakmunkástanulói Országos döntő

17. alkalommal rendezték meg a pék-cukrász szakma tanulóinak országos döntőjét, ezúttal Budapesten, a 60 éves Pesti Barnabás szakképző iskola tanműhelyében.

A versenybizottság értékelése szerint jó verseny volt, a versenyzők közel egy harmada felszabadult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A verseny izgalmasan alakult, leginkább a házigazdák számára, hiszen szinte mindent megnyertek, amit lehetett. Dícséri ez az eredmény a kiváló oktatók, tanárok munkáját is.

A versenyt Galvács András, a Pesti Barnabás tanulója nyerte. Mint a legjobb gyakorlatot teljesítő, Ő vehette át a MÉDOSZ különdíját is, melyet Asztalos Sándor elnök adott át.

Kapcsolódó cikkek

Takarításhoz miért nem kapom meg a garantált bérminimumot?

2018. március 20. 13:02
Általános iskolában takarítok teljes munkaidőben. Munkatársamnak érettségije van, ő szakmunkás munkabért kap míg én minimálbért. A takarítói állás nem igényelt eddig magasabb végzettséget. Ha végzettséget nem igényel a takarítás, akkor a munkáltatóm hogy tehet bérkülönbséget kettőnk között? Azt ígérték, ha elvégzek egy OKJ-s tanfolyamot akkor én is megkapom, de ha nem kell a takarításhoz?

200 ezer új munkavállaló hiányzik a magyar piacról – a béremelés önmagában nem megoldás

2017. november 20. 09:28
Az egyre növekvő hazai munkaerőhiány már nemzetgazdasági problémákat okoz – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a  Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), akik szerint a hazai szakképzési rendszer megújítása az egyik legkomolyabb lehetőség a kihívás hosszútávú kezelésére. A szervezet egy országos, minden megyére kiterjedő eseménysorozatot rendez idén ősszel, hogy meghallgassa és összegezze a jelenlegi szakképzési rendszer problémáit, most a fővárosban került sor többoldalú egyeztetésre.