Rabszolgatörvény: megszólalt Orbán Viktor

2018. december 12. 09:26
A munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekét szolgálja - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban kedden az atv.hu-nak nyilatkozva.

A politikus a szakszervezeti tiltakozásokkal kapcsolatban közölte: figyel a szakszervezetekre, tiszteli őket, de nincs igazuk ebben az ügyben, mert a túlmunka vállalása önkéntes, az előterjesztés védi a munkásokat, és lehetővé teszi, hogy aki akar, többet dolgozhasson és többet kereshessen. Lehet, hogy ez a szakszervezeteknek nem érdeke, de a munkásoké mindenképpen és a kormány a munkások oldalán áll - tette hozzá Orbán Viktor kormányfő az MTI tudósítása szerint.

Arra a felvetésre, hogy a munkaadók kényszeríthetik a dolgozókat, hogy vállaljanak túlmunkát, különben elbocsátják őket, azt mondta: Magyarországon ma munkaerőhiány van. A munkásokat az a gazdaságpolitika védi, amely munkaerő-keresletet teremt és a munkások most már több lehetőségek között választhatnak.

"Azért dolgozom, hogy minél több lehetőség között választhassanak, mert (...) annál inkább ki tudnak állni az érdekeikért" - hangsúlyozta Orbán, aki szerint a törvénymódosítás leginkább a kis- és középvállalkozásoknál dolgozókat segíti, ha többet akarnak dolgozni, de jelenleg "buta bürokratikus akadályok miatt" nem tehetik meg

napi.hu

Kapcsolódó cikkek

Az agrártermékek kivitele továbbra is nő

2022. június 13. 13:04
A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, az elmúlt években az agrárgazdaság a nemzetgazdaság pozitív egyenlegének jellemzően harmadát-felét biztosította.

Évente egyszer nem elég - a béremelés margójára

2021. január 28. 13:42
Heteken át várta a közvélemény és a szaksajtó, mi lesz a minimálbér-tárgyalásokon. Hétfőn megszületett az egyezség: 167 400 forint, majd júliusban újabb emelés. Rossz úton jár az a munkaadó, aki évente egyszer foglalkozik a bérekkel. A piac már rég meghaladta ez a gondolkodást. A munkavállalók tudatosabbak e téren is, a cégeknek fel kell venni a kesztyűt. Hogyan is?