Rohamot indítottak a kamaránál a pályázatírók

2016. szeptember 09. 08:49
Már több mint kétszáz pályázatíró regisztrált a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által augusztusban indított Pályázati Tanácsadók Hálózatába (PTH). Közülük most mintegy félszázan vesznek részt kétnapos képzésen, amelynek célja, hogy a Vidékfejlesztési Program aktuális pályázataival kapcsolatban tudásanyagot kapjanak.

Kétnapos képzést szervezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Pályázati Tanácsadó Hálózatba regisztrált pályázatírók részére, akiknek bemutatják a Vidékfejlesztési Program aktuális pályázatait, illetve az azokhoz kapcsolódó általános és jogcímspecifikus ismereteket.

A pályázatírók 2016. augusztus 15. óta jelentkezhetnek a Pályázati Tanácsadók Hálózatába, amelynek legfőbb célja, hogy megerősítse az etikus tanácsadói magatartást, és díjmentesen közvetítse a minősített tanácsadókat a tagságnak. A csatlakozás önkéntes regisztráción alapul, amely során a pályázatírók adatokat és referenciákat adnak meg, valamint vállalják, hogy tevékenységükről folyamatosan adatokat szolgáltatnak, illetve a szakterületükhöz kapcsolódó képzéseken vesznek részt. 

A beérkező adatok és referenciák alapján minősítésen esnek át, majd bekerülnek a földrajzi működés alapján is kereshető adatbázisba. Eddig már több mint kétszáz pályázatíró regisztrált a hálózatba. A kamara tagjai pedig 2016. szeptember 1-jétől vehetik igénybe a szolgáltatást, eddig már tucatnyi pályázni szándékozó talált pályázatírót a hálózaton keresztül.

Forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Már pályázhat a Natura 2000 erdő kompenzációs kifizetésekre

2016. március 02. 19:25
Megjelent a Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések című felhívás (VP4-12.2.1-16.).

Indulhat a vidékfejlesztési kifizetési dömping 2018-ban?

2017. december 04. 10:04
Eltérő vélemények fogalmazódtak meg a Vidékfejlesztési Program eddigi eredményeivel és jövőjével kapcsolatban a siófoki Agrárszektor konferencián. A pályázati kiírások többszöri módosítása, az új elbírálói rendszer felállása, valamint a 2018-as kifizetésekre vonatkozó várakozások egyaránt terítékre kerültek.