Szabadság után indul a felmondási hullám

2018. augusztus 21. 07:37
Egy nemzetközi vizsgálat szerint a nyaraláskor jönnek rá a legtöbben, hogy a munka és a magánélet nincs egyensúlyban esetükben. Emellett a munkaerőhiány egyre nagyobb stresszt okoz, másfelől épp emiatt váltanak könnyebben.

A nyaralás után ismeri fel a legtöbb munkavállaló, hogy nincs egyensúlyban a munkája és a magánélete -írja az Mfor.hu egy nemzetközi felmérésre hivatkozva. Hat európai nemzet is szerepel az InterNations TOP 10-es listáján, ahol azt vizsgálták, melyik országban találják a legjobbnak a külföldről érkezett munkavállalók a munka és magánélet egyensúlyát. A felsorolásban több helyen is hosszabb az átlagos munkahét a magyar átlagnál, a dolgozók mégis kipihentebbnek és motiváltabbnak érzik magukat.

A felmérés szerint az átlagos magyar munkavállaló nem elég tudatos azt illetően, hogy időben induljon haza a munkahelyéről, illetve ne nézzék az emailjeiket munkaidőn kívül, vagy akár a szabadságukon. Ez kapásból rontja a munka-magánélet közti egyensúlyt. A vezetők nem feltétlenül várják el a folyamatos elérhetőséget, de öntudatlanul is azokat a munkavállalókat részesítik előnyben, akik ezt maguktól megteszik. Ha több munkatárs is rendszeresen dolgozik munkaidőn kívül, az hamar a céges kultúra részévé válik.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Gépek, állatok, emberek

2016. május 23. 08:22
Az idei XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok nagy lendülettel zakatol a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumában, Hódmezővásárhelyen. Kint jártunk pénteken is, mutatjuk, mivel találkoztunk.

Jön a szigor a magyar cukrászdákban

2016. október 11. 08:08
A virslik és kenyerek után a tortákat és a sütiket is megrendszabályozzák.