Szakmai konferenciák 2016 novemberében

2016. november 14. 08:29
Az ÉFOSZ 2016.októberi hírlevele tartalmazza azokat az ajánlott szakmai rendezvényeket, amelyek az élelmiszeripar vállalkozásaiban dolgozó szakemberek érdeklődésére, figyelmére érdemesek.

Élelmiszeripari Körkép 2016 - Élelmiszeripari Rendezvénysorozatok

 A rendezvényeken többek között szó lesz az élelmiszer-jelölésről, az élelmiszeripari támogatásokról, a munkaerő piaci problémákról valamint az adott ágazat piaci helyzetéről, aktualitásairól. A rendezvények időpontjai és témái a következők:

November 8.: Húsfeldolgozás,

November 15.: Malom- és sütőipar,

November 22.: Alkoholos italgyártás,

November 29.: Tejfeldolgozás.

A rendezvények helyszíne: Öbölház rendezvényközpont, Budapest, Kopaszi Gát 1.

Minden rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvények részletes programjai, valamint a regisztrációs felületet a Nemzeti Agrárkamara honlapján megtalálható.

 Biztonságos, Ellenőrzött Magyar – terítéken az élelmiszeripar

A PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány a Nyíregyházi Egyetemmel együttműködve 2016. november 11-én 9.30 órai kezdettel élelmiszeripari szakmai konferenciát és termékbemutatót szervez.

Helyszín: Nyíregyházi Egyetem C. épületében (Nyíregyháza, Kótaji u., Földszinti aula) Meghívó és részletes program http://www.efosz.hu/wp-content/uploads/2016/10/ÉK_Konf  linken

Eredetvédelem a termelők szolgálatában

A Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága, Eredetvédelmi Fórum sorozatának nyitókonferenciájára november 15-én kerül sor. Az Eredetvédelmi Fórum sorozat célja, hogy az agrárgazdaság szereplői számára közérthetően bemutassák az eredetvédelmi oltalomban és a védjegyekben rejlő jogi, marketing és támogatási lehetőségeket, amelyek a piaci érvényesülést elősegíthetik.

Helyszín: 1055 Bp., Kossuth Lajos tér 11., Darányi Ignác díszterem További információk és jelentkezés  http://www.efosz.hu/wp-content/uploads/2016/11  linken.

Ütemváltás - MLBKT Kongresszus

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletgazdálkodási Társaság november 9-11. között Siófokon megrendezésre kerülő kongresszusának fókuszában a gyors egymásutánban megjelenő technológiai innovációk és az emberi tényezők kapcsolata lesz. 

Hogyan tudjuk kezelni az egyre növekvő geopolitikai és üzleti kockázatokat?

Hogyan kerülnek be az ipar 4.0-ás innovációk a vállalatok mindennapjaiba?

Mihez kezdenek a vállalatokat működtető emberek a mindent felforgató technológiákkal? Valóban átveszik a logisztikusok és beszerzők feladatait a robotok és a mesterséges intelligencia?

Milyen generációs kivívásokkal kell szembenézniük az ellátási lánc menedzsmentben dolgozó vezetőknek? – ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ az idei kongresszuson.  

Helyszín: Siófok, Hotel Azúr Wellness és Konferencia Szálloda Program tervezet és további részletek:http://kongresszus.logisztika.hu/ linken

 PMKIK megyei Fórum

Élelmiszeriparral kapcsolatos Fórumot szervez 2016. november 22-én, 13:00 kezdettel A Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar – Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központban, Törökbálinton (2045 Törökbálint Kazinczy u. 124). A Fórumon az ÉFOSZ igazgatóságának tagjai tartanak előadást az élelmiszeripart érintő hazai, nemzetközi és uniós aktualitásokról, kihívásokról, valamint a NAK előadásában az élelmiszeripar pályázati lehetőségeiről.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

További információ és jelentkezés Maróti Szandra - ipari tagozati titkár  E-mail: maroti.szandra@pmkik.hu  Telefon:0670-708-6273

 Élelmiszerbiztonság Szakmai fórum

A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) 2016. november 24-én rendezi meg az Élelmiszerbiztonság című szakmai fórumot. A rendezvény aktualitását az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer (ÉBIR) előfeltételi programjairól szóló ISO/TS 22002-es szabványsorozat idén magyar nyelven megjelent két újabb részének a bemutatása adja. Ezen túlmenően kitekintést nyújtanak más ÉBIR-előírások (FSSC 22000, BSI PAS 96:2008 és PAS 96:2014) tartalmáról és a jövőbeni várható változásairól. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2005) szabvány korszerűsítésének jelenlegi helyzetéről is tájékoztatást kaphatnak a résztvevők.

A szakmai fórum időpontja: 2016. november 24. 10.00 – 14:30

Helyszín: MSZT székház - 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 1.

Tervezett program és Jelentkezési lap. További tájékoztatás: Kurucz Csilla, cs.kurucz@mszt.hu

Portfolió - Agrárszektor Konferencia 2016

A Portfólió Idén harmadik alkalommal rendezi meg kétnapos agrárkonferenciáját. A szakmai program két napjában plenáris és párhuzamos tematikus szekciók keretén belül biztosítanak platformot a magyar agrárium legfontosabb témáinak megvitatásra. Egyebek mellett bemutatják az „Agrárszektor 2016 - Az 50 legbefolyásosabb személy a hazai agráriumban” című kiadványt is.

Helyszín:Siófok, Hotel Azúr Wellness Időpont: 2016.12.01 - 2016.12.02

Jelentkezés és további információk http://www.portfolio.hu/rendezvenyek/konferencia-agrar/agrarszektor_konferencia_2016/503 linken.

forrás: Sütőipari Egyesülés

Kapcsolódó cikkek

Ki gondolta volna? - Ezzel a szakmával könnyű elhelyezkedni

2016. május 30. 11:52
A mezőgazdasággal kapcsolatos szakok hallgatónak száma növekszik leginkább Nagy Britannia egyetemein. Jelenleg 19 ezer diák tanul mezőgazdasági tárgyakat, 4,6 százalékkal többen, mint egy évvel ezelőtt.

Hatvan éves a tápiószelei génbank

2019. augusztus 27. 09:37
Nemzetközi szinten is különleges génforrás gyűjteményünk fenntartása és megőrzése nemcsak kötelezettség, hanem nemzetünk érdeke is.