Szigorítanának az élelmiszerbotrányok miatt

2017. március 16. 10:24
Az élelmiszer-ellenőrzések átfogó, uniós rendszerének szigorítását lehetővé tevő új szabályozást szavaztak meg az Európai Parlament képviselői strasbourgi plenáris ülésünk. A közelmúlt hamisítási botrányai arra mutattak rá, hogy a hatóságoknak hatékonyabb eszközökkel kell tudniuk ellenőrizni az élelmiszerlánc összes tagját.

A megszavazott új szabályok az ételek jobb nyomon követhetőségét, a hamisítás visszaszorítását és a fogyasztói bizalom helyreállítását célozzák. Átfogó és hatékony ellenőrzést ígérnek az élelmiszerek és takarmányok, az állatorvosi és növény-egészségügyi követelmények, valamint a biotermékek és földrajzi védettséget élvező termékek ellenőrzési rendszerére.

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa közötti megállapodás eredményeit rögzítő szabályozás az átfogó ellenőrzések mellett be nem jelentett ellenőrzéseket ír elő az élelmiszeripar minden szektorában, hatékonyabb fellépést garantál a csalások és megtévesztő gyakorlatok ellen. Emellett szigorúbb szabályokat szorgalmaz a harmadik országokból érkező termékek importjánál.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

A Tesco árpolitikája ellen tiltakoztak a dinnyetermelők

2016. július 28. 07:59
Az áruházlánc visszautasítja a vádakat Teherautókról dobáltak dinnyét a termelők a budaörsi Tesco épülete elé szerdán, hogy ezzel is tiltakozzanak az áruházlánc árpolitikája ellen, feltételezve, hogy a Tesco túlzottan alacsony akciós árai lenyomják a felvásárlási árakat. A Tesco azonban hangsúlyozta, hogy az akcióban a már korábban felvásárolt túlkészletet értékesíti néhány áruház, és a cégnek nem célja az árak lenyomása.
 

Bérpótlék alkalmi és idénymunkásoknak?

2018. május 07. 09:06
Egyszerűsített foglalkoztatott munkavállalónak esetén kell pótlékot fizetni, ha reggel 7-től másnap reggel 7-ig dolgozik? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.