Szingapúrba viszik a magyar marha és nyúlhúst

2017. szeptember 28. 08:20
Az Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett delegáció tagjaként Szingapúrban Fazekas Sándor aláírta azt a keret-megállapodást, amely után hamarosan megindulhat Magyarországról a marha- és nyúlhús exportja. A szerződést a dél-kelet ázsiai ország Nemzeti Fejlesztési Minisztériumának vezetőjével, LawrenceWonggal Szingapúrban kötötték – tájékoztatott a Földművelésügyi Minisztérium.

Az agrárminiszter és partnere tárgyalásán elhangzott, hogy Szingapúr feloldotta a korábban madárinfluenza kitörés miatt hozott beviteli korlátozásokat Magyarországgal szemben. A két miniszter tárgyalt továbbá az élelmiszerbiztonsággal, az akvakultúrával, valamint a környezeti ügyekkel kapcsolatban a két állam közti egyéb együttműködési lehetőségekről.

A Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményeként működő Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a szingapúri Agrár-, Élelmiszer- és Állategészségügyi Hatóság (AVA) közötti keret-megállapodás biztosítja a magyar export számára is fontos információcserét, valamint az élelmiszerbiztonsági együttműködés zavartalan működését.

Szingapúrba viszik a magyar marha és nyúlhúst

A földművelésügyi miniszter magyar agrártermékek exportjáról egyeztetett Ázsia egyik legnagyobb agrárgazdasági cégcsoportjának vezetőjével, a Wilmar International Limited igazgatójával. A vállalatcsoport, amely kilencvenezer embert foglalkoztat a világ ötven országában, gabonafélék kereskedelmével kapcsolatban érdeklődött.

Szingapúr, az 5,6 milliós lakosú városállam Ázsia egyik legjelentősebb kikötője, emellett fontos üzleti csomópont az Ázsia és Európa közötti kereskedelemben. 2018-ban a Délkelet-Ázsia államait tömörítő ASEAN soros elnöke lesz.

promenad.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Cél a fenntartható fejlődés támogatása

2017. június 07. 21:01
Környezetük klímájára, termőhelyi viszonyaira, az ott megjelenő növénytársulásokra, így az erdőkre, és a védett állatfajok állományaira is pozitív hatással vannak az erdei kisvíztározók – mondta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár Szombathelyi Erdészeti Zrt. által, az Európai Fenntarthatósági Hét alkalmából rendezett terepi programon.

Hitelgarancia segíti az agrárvállalkozásokat

2017. november 15. 10:39
Az agrár- és élelmiszeripari vállalkozások tevékenysége immáron vonzó a bankszektor számára is, így a mezőgazdaságba kihelyezett hitelállomány folyamatosan növekszik. A hitel beruházást, a beruházás pedig növekvő termelékenységet és új munkahelyet jelent. Ebben jelentős szerepet játszik az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány készfizető kezessége – mondta Feldman Zsolt egy üzleti találkozón.