SZKTI verseny Balassagyarmaton

2014. március 10. 14:19
Balassagyarmaton tartották 2014. március 7-én a Pék szakmunkás tanulók országos versenyét.
SZKTI verseny Balassagyarmaton

Tizenhat versenyző nevezett be az idei pék szakmunkástanulók országos versenyébe, melyet Balassagyarmaton, a Mikszáth Kálmán Szakképző iskolában tartottak.

A verseny rendkívül izgalmasnak ígérkezett az első hét versenyső elérte a 71 %-ot, azaz felszabadult, minden modulban mentesült a szakmunkás vizsga alól.

A hatvani iskola tanulója, Benke István nyerte a versenyt, aki több külön díjat is átvehetett, így a MÉDOSZ külön díját is, melyet Dékán Jenő ügyvezető alelnök adott át.

 

Kapcsolódó cikkek

Egyre többen vásárolnak tudatosan hazánkban

2017. április 27. 07:18
Egész Európában ritkaságszámba menő beszámoló jelent meg a Föld Napján: végre Magyarországon megbecsülték a tudatos vásárlás piacát. „Kialakulóban van egy olyan réteg, amely a fogyasztásból fakadó problémákat és annak következményeit felismerve szívesen áldoz egy fenntarthatóbb világra és csökkenteni kívánja az ökológiai lábnyomát”  összegez a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a MagNet Bank és a GfK friss felmérése.

A szója tápanyag-ellátásáról

2018. március 28. 20:03
A jövedelmező szójatermesztés - az időjárást természetesen leszámítva - elsősorban a helyesen megválasztott és alkalmazott inputokon (vetőmag, oltóanyag, növényvédő szer, műtrágya), valamint a gépi munka minőségén múlik.