Szükségesek az erdőfejlesztések

2016. november 03. 08:30
Erdei létesítményeket avatott ma a földművelésügyi miniszter, egyet a Bakonyerdő, egyet pedig a Verga Zrt. területén.

Az egészséges életmód elengedhetetlen eleme a természetben eltöltött idő. A Földművelésügyi Minisztérium kezelésében lévő állami erdőgazdaságok ezért is törekednek arra, hogy minél többen magukénak érezzék a páratlan szépségű magyar erdőket és minél gyakrabban használják, élvezzék az erdők, a természet nyújtotta lehetőségeket – fogalmazott Fazekas Sándor miniszter november 2-án, a tihanyi Őrtorony kilátó ünnepélyes átadásán, amelyet a Bakonyerdő Zrt. Tihany önkormányzatával együtt építtetett meg.
Fazekas Sándor hangsúlyozta: a leglátogatottabb hazai turisztikai célpontok közé tartoznak az állami erdők, ezért is fordítottak az állami erdőgazdaságok az elmúlt két évben mintegy 7,3 milliárd forintot közjóléti beruházásokra, valamint a meglévő létesítmények – kilátók, szálláshelyek, erdei iskolák, erdei kiránduló – és pihenőhelyek megújítására és bővítésére. Hozzátette, az állami erdészeti társaságok egyre jelentősebb társadalmi szerepvállalása egyben a Földművelésügyi Minisztérium törekvése is: az erdő gazdasági- és védelmi funkcióját megőrizve a legszélesebb társadalmi igényeket a lehető legmagasabb színvonalon elégítse ki.


– Nem kizsákmányolva, nem csak gazdasági szempontok szerint kell gyarapítani az erdőket, hanem ezek jóléti, szociális feladatait is erősíteni szükséges – ezt már a Veszprém megyei Olaszfalu melletti Alsóperén mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, ahol, ugyancsak november 2-án, átadták a Verga Zrt. Királyszállási Erdészetének kétszáz négyzetméteres irodaépületét.
A bakonyi tájba illő, a település arculatához szervesen illeszkedő épület 56 millió forintból készült el. A miniszter elmondta: a beruházás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az erdőgazdaság dolgozói méltó, 21. századi körülmények között végezhessék munkájukat. Kiemelte: az ország félreesőbb, főutaktól távolabbi részein is szükségesek a fejlesztések, ez a beruházás pedig annak is jó példája, hogy a veszprémi erdőgazdaság vezetése odafigyel a rábízott javakra, „gondos gazda módjára sáfárkodik" velük. A Verga Zrt. ezzel a beruházásával is hozzájárul egy környezettudatosabb és zöldebb Magyarországhoz.

 
nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Taroltak a hatóságok: sok szabálytalanság a balatoni halsütödékben

2016. szeptember 06. 08:04
4 nap, 23 település, 72 halárusító, valamint több mint 200 kg lefoglalt hal és haltermék a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálat (ÁHSZ) Balaton-parti akciójának fő mutatói. Az ellenőrzés sorozaton az üzletek mintegy ötödénél, 14 egységben tapasztaltak problémát a szakembereknek.

Egyre több agrárvállalkozás nyit Románia felé

2018. szeptember 18. 10:32
Szombaton, az aradi Expo területén tartották a tizenkilencedik magyar-magyar gazdatalálkozót a Hungarian National Trading House szervezésében. A rendezvényre, amelyen a részvétel ingyenes volt, az Agromalim nemzetközi kiállítás keretében került sor.