Tájékoztató rendezvény a mezőgazdaság számára

2017. december 06. 07:55
A MÉDOSZ kedden tartotta első tájékoztató rendezvényét a mezőgazdaságban foglalkoztatottak számára munkavédelem témában.
 
Tájékoztató rendezvény a mezőgazdaság számára

A témák között szerepel a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (Mvt.) módosításának hatásai, a mezőgazdaságban dolgozó munkavállalók foglalkozás-egészségügyi kockázatai, a munkabaleset kivizsgálásának gyakorlata, a kártérítés szabályai valamint szó esik a munkavédelmi képviselő jogairól, feladatairól, de a kockázatértékelésről is.

A tájékoztató rendezvények ingyenesek. A rendezvényekre mindenkit szeretettel várunk, akik a mezőgazdaságban dolgoznak és érdekel az egészségük, de a munkavédelmi képviselők számára kifejezetten hasznosak az elhangzó információk. 

Legyünk minél többen, hisz a munkáltató érdeke is, hogy a munkavállalók megfelelő információkkal rendelkezzenek a mindennapi munkavégzés közben rájuk leselkedő veszélyekről. A munkáltató kötelező érdeke, hogy ne legyen baleset a munkahelyen.

Aki úgy érzi érdekelné a téma, szívesen eljönne, de még nem kapott meghívást, érdeklődjön további információért a +36 70 382 60 90 telefonszámon. December 7-én Miskolcra látogatunk.

A legközelebbi rendezvény, amire várjuk a jelentkezőket Szombathelyen lesz 2018. január 18-án.

Tájékoztatásul 2018. év első felében lesz még rendezvény Szolnokon, Kecskeméten, Harkányban, Gyulán, Békéscsabán, Győrött, Székesfehérvárott, Egerben, Kaposvárott.  

Kapcsolódó cikkek

A LIGA Szakszervezetek közleménye

2018. június 25. 08:20
A LIGA Szakszervezetek tiltakozik a kormány az adótörvények módosításáról szóló javaslatában megfogalmazott, a kedvezményes munkavállalói juttatások (cafeteria elemek) gyökeres átalakítása ellen.
 
A LIGA Szakszervezetek felhívja a figyelmet arra, hogy például a lakáscélú munkáltatói támogatás, a mobilitási célú lakhatási támogatás, vagy a diákhitel visszafizetését támogató béren kívüli juttatás megszüntetése lehetetlen helyzetbe hozhatja az ezt korábban igénybe vevő munkavállalókat.
A LIGA Szakszervezetek – a támogatási rendszer tapasztalatait figyelembe véve – nem ellenzi a támogatási rendszer átgondolását, egyszerűsítését, módosítását, ám meggyőződése, hogy ezt csak a szociális partnerekkel való konzultációkat követően lehetne megtenni.
A LIGA Szakszervezetek meggyőződése, hogy a rendszer gyökeres és előkészítés nélküli változtatása a munkáltatók számára nem teszi lehetővé a dolgozók juttatásainak költségkímélő emelését. Továbbá, mivel a munkáltatók számára megváltozott rendszer többlet-költséget jelent, ezért a munkavállalók számára a tervezett változások jövedelemcsökkentést eredményeznek.
A LIGA Szakszervezetek kéri, hogy a kormány az országos érdekegyezetés fórumain tárgyalja meg a cafeteria elemeket módosító javaslatát, és legyen nyitott a szociális partnerek módosításainak figyelembe vételére.

A felelős munkáltatói gondolkodás befektetés

2018. szeptember 06. 09:16
Az Év Felelős Foglalkoztatója” díjat 2017-ben egy több mint 2500 munkavállalóval rendelkező kazincbarcikai székhelyű cég, a BorsodChem Zrt. kapta az 500 fő feletti foglalkoztatók kategóriájában. A díjátadás után az OFA Nonprofit Kft. a BorsodChem Zrt. HR és Kommunikációs igazgatójával, Varga Bélával beszélgetett többek között arról, hogy hogyan sikerült megfordítani a fluktuációt, hogyan reformálták meg a HR-t, és hogyan segítik a vegyészképzést a környéken.