Takarításhoz miért nem kapom meg a garantált bérminimumot?

2018. március 20. 13:02
Általános iskolában takarítok teljes munkaidőben. Munkatársamnak érettségije van, ő szakmunkás munkabért kap míg én minimálbért. A takarítói állás nem igényelt eddig magasabb végzettséget. Ha végzettséget nem igényel a takarítás, akkor a munkáltatóm hogy tehet bérkülönbséget kettőnk között? Azt ígérték, ha elvégzek egy OKJ-s tanfolyamot akkor én is megkapom, de ha nem kell a takarításhoz?

Abban az esetben jár garantált bérminimum, amennyiben az adott munkakörhöz legalább középfokú szakképesítési követelmény kapcsolódik, feltéve, hogy az adott munkavállaló ezzel rendelkezik is.

Takarításhoz képesítési előírás nem kapcsolódik, így nem jár garantált bérminimum.

Az egyenlő munkáért egyenlő bért elve alapján a munka díjazásával összefüggésben figyelembe kell venni többek között a képzettséget, végzettséget, tapasztalatot, felelősséget. Én sem látom okát annak, hogy ugyanabban a munkakörben más legyen a munkabér, bár nem ismerem a körülményeket.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Kövér: húzóágazat lett a mezőgazdaság

2017. szeptember 27. 08:07
A magyar agrárium teljesítménye több mint 200 ezer magyar gazda egész éves értékteremtő munkájának eredménye - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke Budapesten

Ledőlnek a tabuk: birtokkoncentráció és kapacitásbővítés az agráriumban

2018. május 29. 07:37
Sokszor tapasztaljuk, hogy egy dolog a kormány retorikája és megint másik, hogy valójában mit csinál. Míg szavakban marad a kisüzemek támogatása, addig minden jel szerint egyre inkább hajlanak rá, hogy a birtokkoncentráció világjelenségének okait elfogadják. Nem véletlen, hogy az unió támogatás-politikájából is kikopni látszik a kapacitásbővítés tilalma.