Több mint 140 dolgozóját elbocsátja a celldömölki sütöipari Wewalka

2016. június 06. 08:59
Csoportos létszámleépítés keretében 143 dolgozóját bocsátja el Celldömökön a sütőipari és cukrászati termékeket készítő, Wewalka - erősítette meg az MTI érdeklődésére Soós Ferenc, a Sárvári Járási Hivatal foglalkoztatási osztályának munkaerőpiaci koordinációs referense.

Közölte: a munkáltató a jogszabályban előírt határidőket betartva május 6-án jelentette be előzetesen a csoportos létszámleépítés szándékát, majd végleges döntéséről május 30-án tájékoztatta a munkaügyi központot.


Soós Ferenc elmondta, a leépítés 132 fizikai dolgozót és 11 szellemi munkakörben foglalkoztatottat érint, a munkaviszony megszüntetését június 30-án közlik az érintettekkel.

Szólt arról is, hogy június 2-án állásbörzét tartanak Celldömölkön a Kemenesaljai Művelődési Központban, amelyen a térség 40 munkáltatója mutatja be állásajánlatait.

Celldömölkön és térségében mindössze négy százalék körüli a munkanélküliek aránya, ezért reményei szerint a Wewalka elbocsátott dolgozói is találnak majd megfelelő munkát a feldolgozóiparban.

A Vas Népe megyei napilap online kiadásában hétfőn arról számolt be, hogy a létszámleépítést már meg is kezdték a 273 munkavállalót foglalkoztató üzemben. Több olyan dolgozó is van az elküldöttek között, aki hosszabb ideje dolgozik a cégnél, ők a törvény szerinti végkielégítésre számíthatnak - írták. 

Az MTI értesülése szerint az osztrák tulajdonú sütőipari cég azzal indokolta a létszámleépítést, hogy Európa több országában értékesített termékei iránt csökkent a kereslet, ezért a jövőben sütemények helyett főleg száraztészta gyártására térnek át.

A Wewalka zöldmezős beruházásként felépített 3900 négyzetméter alapterületű üzemét 2005-ben adták át Celldömölkön.

A cég 2011-ben a Nyugat-Dunántúli Operatív Program regionális ipartelepítést támogató pályázatán 194 millió forint támogatást kapott, amelyből 645 millió forintos beruházással építette fel újabb 4470 négyzetméter alapterületű üzemét, az alkalmazottak létszáma akkor meghaladta a 350-t. A létszámleépítés után 130-an maradnak.

Forrás: hitek.elelmiszerklub.hu MTI

Kapcsolódó cikkek

Ennek nem lesz jó vége! Minél több a szántó, annál kevesebb az erdő

2018. július 31. 08:25
A mezőgazdasági művelésbe vont területek folyamatos növekedése jelentős kockázatot jelent az egész bolygónkra nézve. Amennyiben a jelenlegi tendenciák fennállnak, 2050-re a világ szántóföldi termőterülete hozzávetőleg 70 millió hektárral fog nőni az erdős területek rovására. De van megoldás: fenntartható intenzifikációnak nevezik.

Egekben a termőföld ára, de még így is ez a legjobb befektetés

2016. június 22. 08:32
Az évtizedes távlatban is töretlen termőföldárak tavaly 14 százalékkal még tovább nőttek, a forgalom pedig a felére csökkent.