Tölgyfából készült a Zalakarosi Parkerdő legújabb büszkesége

2018. augusztus 15. 08:39
A felső szintről az erdők fölött el lehet látni a Balatonig.

 

Amint azt korábban megírtuk, a Zalaerdő Zrt. saját forrásból, több mint 40 millió forint értékben épített új kilátót A zalakarosiként ismert, de valójában Zalamerenye közigazgatási területéhez tartozó kilátó annyira károsodott az idők folyamán, hogy balesetveszélyessé vált és emiatt 2017-ben lebontották.

A Zalakarosi Parkerdő területén nemrégiben átadott új, 23 méter magas tölgyfa kilátó – fém-fa kapcsolatokkal, horganyzott elemekkel – szélesebb alapokon nyugszik “elődjénél”, ennek megfelelően a látogató szintek is tágasabbak, a lépcsők szélesebbek, kevésbé meredekek. A szakemberek szerint ideális időjárási körülmények között a felső szintről az erdők fölött el lehet látni a Balatonig, a tó északi partjáig is.

Zalamerenye, 2018. augusztus 13.
Kilátás a közelmúltban felavatott, felújított kilátóból a zalakarosi parkerdõben, Zalamerenye közelében 2018. augusztus 13-án. A 23 méter magas tölgyfa kilátót a Zalaerdõ Zrt. saját forrásból újította fel.
MTI Fotó: Varga GyörgyFotó: MTI/Varga GyörgyZalamerenye, 2018. augusztus 13.
A közelmúltban felavatott, felújított kilátó a zalakarosi parkerdõben, Zalamerenye közelében 2018. augusztus 13-án. A 23 méter magas tölgyfa kilátót a Zalaerdõ Zrt. saját forrásból újította fel.
MTI Fotó: Varga GyörgyFotó: MTI/Varga GyörgyZalamerenye, 2018. augusztus 13.
A közelmúltban felavatott, felújított kilátó a zalakarosi parkerdõben, Zalamerenye közelében 2018. augusztus 13-án. A 23 méter magas tölgyfa kilátót a Zalaerdõ Zrt. saját forrásból újította fel.
MTI Fotó: Varga György

Fotó: MTI/Varga György

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Nem egyezik a szaktárca és a szakmai szervezet álláspontja az európai élelmiszerpiacon lévő kettős mércéről.

2017. április 05. 07:50
2017. március 29-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal sajtótájékoztatón ismertette átfogó hatósági élelmiszer-minőségi vizsgálatának eredményét. A vizsgálat prekoncepciója szerint kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon. A kormányzati álláspont szerint előfordul, hogy rosszabb minőségűek a magyar piacon forgalomba hozott termékek, jellemző, hogy gyengébb minőségi nyersanyagot, több ízfokozót, kevesebb tápértéket, olcsóbb összetevőket használnak a magyar piacra kerülő élelmiszereknél. Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége szerint viszont az eredmények elemzése után egyértelműen megállapítható, hogy az itthon és külföldön megvásárolt termékek túlnyomó többsége között semmiféle összetételbeli vagy érzékszervi különbség nem volt. Az ÉFOSZ örömmel vette tudomásul, hogy az újabb vizsgálat részletes eredményeit a NÉBIH a sajtótájékoztatóval egy időben nyilvánosságra hozta a honlapján.

Lehetőségek és korlátok a biotermékek piacán

2017. augusztus 17. 08:28
A magyar mezőgazdaságra általánosan jellemző kihívásokkal kell megküzdeniük az ökológiai gazdálkodást folytató termelőknek is, hiszen létre kell hozniuk a termelői szerveződéseiket, fejleszteni kell a piaci információs rendszereiket és a hazai feldolgozó-kapacitásokat is.