Tölgyfából készült a Zalakarosi Parkerdő legújabb büszkesége

2018. augusztus 15. 08:39
A felső szintről az erdők fölött el lehet látni a Balatonig.

 

Amint azt korábban megírtuk, a Zalaerdő Zrt. saját forrásból, több mint 40 millió forint értékben épített új kilátót A zalakarosiként ismert, de valójában Zalamerenye közigazgatási területéhez tartozó kilátó annyira károsodott az idők folyamán, hogy balesetveszélyessé vált és emiatt 2017-ben lebontották.

A Zalakarosi Parkerdő területén nemrégiben átadott új, 23 méter magas tölgyfa kilátó – fém-fa kapcsolatokkal, horganyzott elemekkel – szélesebb alapokon nyugszik “elődjénél”, ennek megfelelően a látogató szintek is tágasabbak, a lépcsők szélesebbek, kevésbé meredekek. A szakemberek szerint ideális időjárási körülmények között a felső szintről az erdők fölött el lehet látni a Balatonig, a tó északi partjáig is.

Zalamerenye, 2018. augusztus 13.
Kilátás a közelmúltban felavatott, felújított kilátóból a zalakarosi parkerdõben, Zalamerenye közelében 2018. augusztus 13-án. A 23 méter magas tölgyfa kilátót a Zalaerdõ Zrt. saját forrásból újította fel.
MTI Fotó: Varga GyörgyFotó: MTI/Varga GyörgyZalamerenye, 2018. augusztus 13.
A közelmúltban felavatott, felújított kilátó a zalakarosi parkerdõben, Zalamerenye közelében 2018. augusztus 13-án. A 23 méter magas tölgyfa kilátót a Zalaerdõ Zrt. saját forrásból újította fel.
MTI Fotó: Varga GyörgyFotó: MTI/Varga GyörgyZalamerenye, 2018. augusztus 13.
A közelmúltban felavatott, felújított kilátó a zalakarosi parkerdõben, Zalamerenye közelében 2018. augusztus 13-án. A 23 méter magas tölgyfa kilátót a Zalaerdõ Zrt. saját forrásból újította fel.
MTI Fotó: Varga György

Fotó: MTI/Varga György

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Az erdészszakma a hazai erdők védelmét, gyarapodását szolgálja

2018. június 25. 08:15
A nemzeti kormány célkitűzése az élhetőbb, zöldebb Magyarország, az erdősültség növelése. Erdeink javait becsülnünk, óvnunk és gyarapítanunk kell. Az agrártárcánál ennek jegyében folytatjuk a nyolc évvel ezelőtt megkezdett munkát, amelyhez az erdészek és egyesületük méltó partnernek bizonyultak – fogalmazott Bitay Márton, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára az Országos Erdészeti Egyesület 149. vándorgyűlésén, Gyulán.

Érzékszervi hibás palackozott üdítőitalt kellett kivonni a forgalomból

2018. június 20. 08:21
Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. Az 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél – a vásárlói jelzések szerint – vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak.