Tortát neveztek el a Tenkes kapitányáról

2020. január 24. 08:42
A finomság olyan elegáns és egyszerű, mint Zenthe Ferenc is volt.

A Nemzet Színésze, Zenthe Ferenc születésének századik évfordulója alkalmából a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház által meghirdetett pályázaton bemutatták a győztes a Zenthe-tortát. Az édességet a 2015-ben és 2016-ban is az országtorta díjat kiérdemlő salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászat készítette el mákos-szilvás ízben.

Nem véletlen az íz választása, hiszen szintén ebben az évben ünnepeljük a mák orvosi felhasználásának századik évfordulóját. A szilva hagyományos palóc íz, így nem is kérdéses, hogy tökéletes választás e a kettő kombinációja

– mondta a torta bemutatóján Szó Katalin, a cukrászat tulajdonosa.

55 éves A Tenkes Kapitánya
A filmen nem fogott a kor, mert elnyűhetetlen.

A tájékoztatón elhangzott: Zenthe Ferenc eszmeiségéhez szintén illeszkedik a finomság, hiszen ugyanolyan elegáns és egyszerű, mint a színművész személye is volt. A sütemény az ország több kézműves cukrászdájában is megvásárolható lesz.

Zenthe Ferenc

Zenthe Ferenc, a közigazgatásilag Salgótarjánhoz tartozó Salgóbányán született 1920. április 24-én. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt 2005-ben választották be a Nemzet Színészei közé. Szülőhelyén 2007-ben emlékparkot alapítottak tiszteletére, majd egy évvel később a salgóbányai erdészház parkjában felavatták első mellszobrát, Molnár Péter szobrászművész alkotását. Salgóbányán, a Geocsodák Házában emlékszobát is kialakítottak tiszteletére. A salgótarjáni színházat róla nevezték el. Zenthe Ferenc egyik legnépszerűbb filmszerepe A Tenkes kapitánya volt.

Kiemelt kép: Zenthe Ferenc Színház

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Százezer daru már megérkezett a Hortobágyra

2021. október 04. 08:33
A daruvonulás az őszi naplementék legvonzóbb természeti eseménye, a Hortobágy egyik leglátványosabb madármozgalma.

Világszínvonalú mezőgazdaság Izraelben

2017. február 21. 08:51
Izraelben világszínvonalú a mezőgazdasági kutatás, melyet egy három lépcsős agrár felsőoktatás alapoz meg, amelyben a doktori képzés, előszobája a kutatásnak.