Tortát neveztek el a Tenkes kapitányáról

2020. január 24. 08:42
A finomság olyan elegáns és egyszerű, mint Zenthe Ferenc is volt.

A Nemzet Színésze, Zenthe Ferenc születésének századik évfordulója alkalmából a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház által meghirdetett pályázaton bemutatták a győztes a Zenthe-tortát. Az édességet a 2015-ben és 2016-ban is az országtorta díjat kiérdemlő salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászat készítette el mákos-szilvás ízben.

Nem véletlen az íz választása, hiszen szintén ebben az évben ünnepeljük a mák orvosi felhasználásának századik évfordulóját. A szilva hagyományos palóc íz, így nem is kérdéses, hogy tökéletes választás e a kettő kombinációja

– mondta a torta bemutatóján Szó Katalin, a cukrászat tulajdonosa.

55 éves A Tenkes Kapitánya
A filmen nem fogott a kor, mert elnyűhetetlen.

A tájékoztatón elhangzott: Zenthe Ferenc eszmeiségéhez szintén illeszkedik a finomság, hiszen ugyanolyan elegáns és egyszerű, mint a színművész személye is volt. A sütemény az ország több kézműves cukrászdájában is megvásárolható lesz.

Zenthe Ferenc

Zenthe Ferenc, a közigazgatásilag Salgótarjánhoz tartozó Salgóbányán született 1920. április 24-én. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt 2005-ben választották be a Nemzet Színészei közé. Szülőhelyén 2007-ben emlékparkot alapítottak tiszteletére, majd egy évvel később a salgóbányai erdészház parkjában felavatták első mellszobrát, Molnár Péter szobrászművész alkotását. Salgóbányán, a Geocsodák Házában emlékszobát is kialakítottak tiszteletére. A salgótarjáni színházat róla nevezték el. Zenthe Ferenc egyik legnépszerűbb filmszerepe A Tenkes kapitánya volt.

Kiemelt kép: Zenthe Ferenc Színház

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Bár jó szándékkal teszik, bajt is okozat a vízimadarak etetése

2019. augusztus 02. 08:22
Hiánybetegségek léphetnek fel, röpképtelenné válhatnak a fiókák

8 világhírű magyar termék, amit a külföldiek is imádnak

2019. július 12. 08:59
Azt, hogy a kürtőskalács, a gyulai kolbász és a gulyás minden idelátogató turista bakancslistájának alapját képezi - sok más hungarikummal együtt-, nem újdonság. Léteznek azonban még szép számmal olyan hazai termékek, amelyek Magyarországon kívül is hatalmas rajongótáborral rendelkeznek. A díjnyertes és méltán népszerű italok és ételek között találunk több százéves receptek alapján készülő likőrt és csak néhány éve bemutatkozott ütős csiliszószt, kézműves csokoládét és balatoni fagyit is.