Tüntetés lesz Budapesten: utcára mennek a cafetéria miatt

2018. október 29. 11:05
A szakszevezetek november elejére szervezik a demonstrációt.

A szakszervezetek másfél hét múlva demonstrációval tiltakoznak a béren kívüli juttatások, a cafeteria megadóztatása ellen – mondta a Népszavának Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete elnöke. A tervek szerint november 6-án, kedden a Magyar Nemzeti Banktól a Parlamenthez vonulnak majd.

A demonstrációt két nagy szakszervezeti konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a LIGA Szakszervezetek szervezi.

Demonstrációjukkal a szakszervezetek szembesíteni akarják a kormányt azzal, hogy nem tartotta be a szavát. A napilap kérdésére, amely szerint mennyi esélyt látnak arra, hogy egy tüntetéssel sikerül meghátrálásra kényszeríteni a kormányt, Székely Tamás közölte: nincsenek illúziói, „ettől a kormánytól a munkavállalók már nem várhatnak semmit”.

privatbankar.hu

Kapcsolódó cikkek

Sorsfordulónál az agrárium

2018. május 28. 09:27
A Közös Agrárpolitika, a nemzeti agrártámogatási rendszer, a sertéstenyészés és húsipar, továbbá a szójatermesztés jövőjét vitatták meg a Nyugat-Magyarországi Agrárfórum résztvevői Pápán. Az előadók hangsúlyozták: sorsfordulónál a magyar agrárium.

Új vezető a magyar Nestlé élén - az időseknek is üzent

2018. január 23. 11:22
A Nestlé Hungária ügyvezetését január elsejétől Noszek Péter veszi át.