Új erdei iskola épületet adtak át a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.-nél

2016. szeptember 05. 08:03
A KAEG Zrt. Göbös-major Ökoturisztikai Központjában új erdei iskolát adtak át a mai napon. Az erdei iskola a környezeti nevelés egyik leghatékonyabb formája – mondta Bitay Márton Örs, állami földekért felelős államtitkár.

Az erdei iskola a gyerekeket a természeti közeg szeretetére és megbecsülésére tanítja – emelte ki az államtitkár. Az interaktív tanulási lehetőség hozzásegíti a fiatalokat a természetben való viselkedés, a természethez való megfelelő viszonyulás alapnormáihoz.

Bitay Márton hangsúlyozta, hazánkban jelenleg 200 erdei iskola működik, amelyből 36 erdei iskolát – köztük a göbös-majorit – az állami erdészeti társaságok üzemeltetnek. Jelentőségüket jól mutatja, hogy csak az erdészeti erdei iskolákat tekintve évente 12 000 erdőpedagógiai foglalkozás keretében, közel 80 000 gyermeknek nyújtanak tanulási és egyben kikapcsolódási lehetőséget.

Az államtitkár elmondta, hogy az állami erdőgazdaságok kiemelt feladata a közjóléti tevékenységek ellátása, melyhez Magyarország Kormánya a jövőben is segítséget fog nyújtani.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Átlagos évet zárt a mezőgazdaság

2017. december 12. 08:38
A mezőgazdaság kibocsátási volumene 6,1 százalékkal csökkent 2017-ben, a növénytermesztési termékek volumene 8,6, az állattenyésztésé 3,2 százalékkal maradt el a 2016-os eredményektől.

Vetőmag Világkongresszus volt Budapesten

2017. május 31. 09:26
A világ mintegy 10 országából érkezett vetőmag-kereskedők látogattak el 2017. május 25-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) monorierdői fajtakitermesztési állomására. A vendégek 22 Magyarországon nemesített zöldborsófajta fajtabemutatóját tekintették meg, továbbá megismerkedtek a fajtakitermesztés jogszabályi hátterével és ideális hazai körülményeivel.