Új fejezet az Eurázsiai agrárkapcsolatokban

2016. szeptember 27. 08:24
Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Szergej Szergejevics Szidorszkij, az Eurázsiai Gazdasági Unió Bizottságának ipari és agráripari komplexum minisztere.

A szándéknyilatkozat aláírása új fejezetet nyit a magyar – Eurázsiai Gazdasági Unió agrárkapcsolatok jövőjében. A dokumentum alapján egy munkacsoport is alakul, amelynek célja az együttműködés szakmai hátterének kialakítása. A munkacsoport révén lehetőség nyílhat a kutatási és agrár felsőoktatási intézmények kapcsolatainak megerősítésére.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

 

Az egyeztetésen dr. Fazekas Sándor elmondta, hogy Magyarország érdekelt az Eurázsiai Gazdasági Unió tagállamai irányába az általános kereskedelmi akadályok csökkentésében, az agrárkereskedelem élénkítésében, a tudományos-kutató intézetek együttműködésének elmélyítésében is.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Változás a tejértékesítési jelentésekben

2016. április 25. 12:22
Az átmeneti nemzeti anyatehéntartás támogatás igénybevételéhez kapcsolódó tejértékesítés jelentések beküldésére vonatkozó szabályok a 2016. és a 2017. támogatási évre vonatkozóan jelentősen változtak – közölte az MVH.

A mézes krémesre és a tiramisura esküszünk húsvétkor

2017. április 13. 07:17
Sokat készülünk a húsvétra, de legalább a vásárlásban számíthatunk segítségre és szinte csak házi ételeket eszünk – Ezek a legfontosabb megállapításai a piacvezető receptoldalként[1] havi 1,7 millió látogatót vonzó és több mint 57 000 receptet összegyűjtő Nosalty online felmérésének.[2] Az oldal olvasói körében végzett 1200 fős kutatásból az is kiderül, hogy az édességek közül a tiramisu és a mézes krémes a legnépszerűbb, házi sütésű kalács és házi füstölésű sonka kerül az asztalra és szinte mindenki eszik otthon készült tojásételeket húsvétkor.