Új funkciókkal bővült a NAK applikációja

2017. november 21. 08:25
Innentől több információt érhetünk el, ha a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara okostelefon applikációját használjuk.

Az applikáció korábbi szolgáltatásai, illetve funkciói (őstermelőikártya-lekérdezés, hírek, falugazdász-kereső) mellett az agrometeorológia, a növényvédelem, a kibővült hírek menüpontok, illetve a NAK által üzemeltetett ,,Itthonról otthonra" nevű Facebook-oldal is elérhetővé váltak. Az applikáció ezzel nyomon követi a kamara teljes szervezetére jellemző folyamatos szolgáltatásfejlesztést és a szolgáltatási paletta bővülését.

 

Az agrometeorológia és a növényvédelem funkciók komoly szakmai segítséget jelenthetnek a gazdáknak, akik területre és növénykultúrára lebontva, heti rendszerességgel szöveges növényvédelmi információkat kaphatnak az igényeiknek megfelelően. A rendszerrel a gazdálkodók a különböző időjárási adatokat településekre lebontva kérhetik le. A szolgáltatás alapvető célja, hogy a gazdák saját gazdaságukban hatékonyabb növényvédelmi intézkedéseket tehessenek, melyhez elengedhetetlen a tábla szintű növényvédelmi megfigyelés. Az „Itthonról otthonra” életmód témájú Facebook-oldal pedig a hazai élelmiszer-termékekbe vetett bizalom erősítését szolgálja.

Az app mind Androido telefont (Google Store), mind iPhone-t (App Store) használóknak elérhető – fotó: Shutterstock

A NAK APP 2.0 projekt első fázisának köszönhetően az eddig csak a köztestület internetes portálján elérhető szolgáltatások immár mobiltelefonos környezetben is megjelennek. A NAK applikációjának további fejlesztése 2018-ban várható.

agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Tudnivalók a jogszerű földhasználat igazolásáról

2018. július 26. 14:56
Szeptemberben várható a Magyar Államkincstártól azon felszólító végzések kiküldése, ahol nem ellenőrizhető vagy nem egyértelműsíthető a földhasználat. A jogszerű földhasználat igazolására felszólító végzés a 809/2014/EU rendelet 3. cikk (2) bekezdése alapján ellenőrzésről történő értesítésnek minősül.

Szüksége van-e élelmiszeriparunknak az uniós tagságra?

2016. augusztus 17. 08:02
Nem szabad elfelejteni, hogy nettó agrárexportőr ország vagyunk, és a kivitelünk 80%-a az EU-ba irányul, így egyértelműen szükségünk van az európai piacra - hívta fel a figyelmet Éder Tamás, a Bonafarm Zrt. PR és vállalati kapcsolatok igazgatója a Portfolio Kelet-magyarországi Agrárfórumán. Az ágazatba nagyon kevés fejlesztési forrás érkezett az EU-csatlakozás óta, így nem is csoda, hogy lemaradt a versenyben. Bár a támogatási rendszer közelmúltbeli átalakításának köszönhetően az élelmiszeripar két operatív programból is forráshoz juthat, egyelőre úgy tűnik, hogy a pénzek felhasználása nem megfelelő hatékonysággal történik.