Új kilátóból csodálhatjuk a tájat a Balatonon

2023. január 19. 10:15
A felső szintről tiszta időben a Keszthelyi-öböl, az északi part tanúhegyei, a Badacsony és a fonyódi dombok is láthatók.
 
A Balatonberény gyöngyszemének számító Csicsergő-félszigeten átadták a település új kilátóját, a Madárlest. A kivitelezése tavaly történt, december óta a közönség számára látogatható – írja a csodalatosbalaton.hu.
 
Új kilátóból csodálhatjuk a tájat a Balatonon
Az építmény kútalapokra helyezett vasbetonlemez alépítményen áll. Fűrészelt fenyőfából készült, 4x4 méter alapterületű, sátortetővel fedett. A kilátószintek 2,5 és 5 méter magasak, a kilátó 9,1 összesen méter magas. A kilátó egész évben ingyenesen látogatható, de az építményen egyszerre csak tíz fő tartózkodhat.
 
Balatonberény több mint hat kilométeres partszakasza – részben a Kis-Balaton közelsége miatt – rengeteg különböző madárfaj állandó vagy ideiglenes otthona. A Csicsergő-félsziget érintetlen fás részén – amely részben Natura 2000 védelem alatt áll – a fejlesztés fontos célja a madárvilág, illetve a parti nádas élővilágának magasból történő bemutatása.
 
agrotrend.hu 

Kapcsolódó cikkek

Új nagysebességű vasútvonalak köthetik össze Olaszországot és Németországot

2024. január 11. 18:30
Az olasz Trenitalia és a német Deutsche Bahn bejelentette, hogy új, közvetlen, határokon átnyúló vasútvonalat indítanak München és Milánó között. Ráadásul a tervek szerint Münchenből közvetlen vonat indul majd az olasz fővárosba, Rómába is.
 

Izgalmas programokkal ünnepli születésnapját a 75 éves Gyermekvasút

2023. július 25. 14:42
A forgalom elindulásának 75. évfordulóját ünnepli július 31-én a Gyermekvasút, melyre a nyári vakáció alatt munkanapokon óránként, hétvégén 40-50 percenként lehet felszállni.
A nyári vakáció idején mindennap közlekedik a budapesti Gyermekvasút. Még a legmelegebb napokon is érdemes egy kisvasutazással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe, hiszen a népszerűbb turistacélpontok mindegyike a vasútvonal közelében található, és a vonatút során, a nyitott kilátókocsikban az erdő közelsége mindig páratlan élményt nyújt – írja közleményében a MÁV.