Újabb pofon a vacak élemiszereknek

2016. október 20. 09:32
A fűszerpaprikát is eléri az ételszigor.

Több élelmiszercsoportban igyekszik rendet tenni az agrártárca azokkal a szigorításokkal, amelyek célja, hogy az eddiginél jobb minőségű termékek kerüljenek a piacra. A feldolgozott hústermékeknél és a pékáruknál rendet rakó virsli- és kenyérrendelet már életbe lépett. A következő lépésben egy rakás süteményre, tortára vonatkozó szabályozást szigorítják, az utóbbi szabályokat felsoroló tortarendeletvárhatóan a jövő év elején lép életbe.

A felsoroltak mellett a fűszerpaprikára is sor kerül. Az agrártárca a Buksza kérdésére közölte: a készülő fűszerpaprika-rendelet szerint - annak életbe lépése után - kizárólag elsőosztályú fűszerpaprika-őrlemény lehet az alapanyag. A másik lényeges szabály az lesz, hogy a füstölés csak keményfa közvetlen elégetésével történhet, a füstaromát nem lehet használni az eljárás során.

napi.hu

Kapcsolódó cikkek

A magyar zöldség-gyümölcs szektor erősítése

2016. július 26. 08:45
A magyar zöldség-gyümölcs szektor erősítése a célunk a 2011-ben elindított Nemzeti Dinnye Programmal – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a magyar dinnye promóciós program sajtótájékoztatóján.

Az élelmiszer-ipari cégek 89 százalékát érinti a szakmunkáshiány

2017. január 05. 07:52
A cégek 81 százalékának leginkább szakmunkásra lenne szüksége – derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. novemberi reprezentatív, 1000 munkáltatóra kiterjedő felmérésből, amit kedden hozott nyilvánosságra.