Újjászületik az omladozó Meszleny-kastély Velencén

2023. január 23. 12:39
Kulturális központot alakítanak ki a Velencén található, romos Meszleny-kastélyból. A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Alapítvány az épület külső-belső helyreállítására tett közzé felhívást a közbeszerzes.hu-n.
A rendkívül rossz állapotban lévő, U alakú épület állagmegóvása 2021 őszén már elkezdődött. A cél az volt, hogy megszüntessék az életveszélyes állapotot és a tető teljes rekonstrukcióját végrehajtsák – írja a magyarepitok.hu.
Újjászületik az omladozó Meszleny-kastély Velencén
A mostani kiírás szerint a következő feladat a kastélyépület külső és belső helyreállítása, a szükséges gépészet, erősáram és gyengeáram kiépítésével.
 
Az épületben kialakítanak egy váróteret önkiszolgáló ruhatári szekrényekkel, akadálymentes vizesblokkal, összesen 362 négyzetméter alapterületű kiállítótérrel és raktárral, valamint egy személyzeti és kiszolgáló egységet. Teljesen megújul a homlokzat is, továbbá építenek egy parkolót, és rendezik a kastélyhoz tartozó parkot is.
 
Az épületet és az egykori park területének egy részét 2020-ban vásárolta meg a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Erdei kerékpárutakat újítanak fel a Visegrádi-hegységben és a Pilisben

2022. november 15. 10:25
Az erdei ökoturisztikai infrastruktúra fejlesztése a fenntarthatóságot szolgálja. Az állami erdőgazdaságok az erdőkezelésbe integrált módon, a védelmi és gazdasági törekvésekkel összhangban bővítik a turisztikai hálózatot - mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium (AM) államtitkára.
 
Az erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a Pilis Bike, a Pilisi Parkerdő Zrt. kerékpáros úthálózatának felújított szakaszát adta át. A közlemény szerint a Pilisi Parkerdő Zrt. az elmúlt években 350 kilométer erdei kerékpárutat jelölt ki a Budai- és a Visegrádi-hegységben, illetve a Pilisben.
 

Emelik az idegenforgalmi adót Rómában

2023. július 31. 12:47
Csaknem egy évtized után nő az idegenforgalmi adó mértéke az olasz fővárosban.
 
A 2014 óta változatlan idegenforgalmi adó emeléséről határozott Róma városának képviselő-testülete – írja a tourism-review.com.