Újra Mészáros Melinda az elnök

2017. december 01. 07:33
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
Újra Mészáros Melinda az elnök

Az eseményen a LIGA Szakszervezetek tagszervezetei a mandátumok 90,57 százalékát vették fel. Az első napirendi pont az alapszabály-módosítására vonatkozó javaslat volt, amely többek között a Tanácsülések számát, a mandátumkiosztás rendjét, a LIGA Szakszervezetek székhelyét szabályozta újra. A módosításokat a küldöttek elfogadták.

Ezt követően Doszpolyné Dr. Mészáros Melinda megtartotta a szervezet elmúlt időszakról szóló beszámolóját. Az elnökasszony összefoglalta az elért eredményeket, így a járulékcsökkentést, a minimálbéremelés követeztében előálló bértorlódás részbeni kezelését, ismertette a sikeres hazai és nemzetközi pályázati és szakmai tevékenységeket, a szolgáltatásbővítést, a taglétszám-bővítést, a tagok számára szervezett alap- és középfokú képzéseket, a Nyitott Ház programsorozatot, a tagok számára nyújtott jogsegélyszolgálatot és a munkavédelmi tanácsadást. Elmondta, a LIGA Szakszervezetek kapcsolatai megerősödtek mind a külső szervezetek, mind a saját szervezetei felé is.

Ezt követően Árkovics István gazdasági alelnök számolt be a LIGA Szakszervezetek gazdasági-, és pénzügyi tevékenységéről. Az ülés a LIGA Szakszervezetek következő négy éves Programjának rövid ismertetésével folytatódott. Doszpolyné Dr. Mészáros Melinda kiemelte a társadalmi integráció és szolidaritás, a párbeszéd fórumok, a béregyenlőtlenségek csökkentésének, a munkavállalók egészségvédelmének, a nyugdíjrendszer rugalmasságának, az alanyi jogú járulékfizetéshez kapcsolódó munkanélküli-ellátás, a munkavállalók mobilitásának kérdését, amelyet összefogással képzel el megvalósítani. A Programra vonatkozó beterjesztést a küldöttek, akárcsak a korábbi beszámolókat, egyhangúlag elfogadták.

A negyedik napirendi pont keretein belül a tisztségviselők kerültek megválasztásra. Az elnöki tisztségben Doszpolyné Dr. Mészáros Melindának szavaztak egyhangúlag bizalmat a küldöttek. A négy társelnöki tisztségre Buzásné Putz Erzsébet (MTSZSZ), Czövek János (HOSZ), Fürjes József (VKDSZ) és Dr. Szilágyi József (EVDSZ) került ismételten megválasztásra. A pénzügyekért és szervezésért felelős alelnök Árkovics István is megerősítésre került pozíciójában. A 6 elnökségi helyre Hegedűs Andrea (Olajipari Szakszervezet), Dr. Huibert Tibor (MEDOSZ), Mendrey László (PDSZ), Pongó Géza (FRSZ), Tóth Zsuzsanna (PSZ) és Dr. Várnai Zsuzsanna (VISZ) került megszavazásra.

A Felügyelőbizottságnak öten lesznek tagjai a jövőben: Bazsik István (HOSZ), Dr. Kiss Mihály (EVDSZ), Mazák Viktória Erzsébet (PSZ), Dr. Szabó István (MEDOSZ) és Sulyok László (MTSZSZ). A küldöttek újraválasztották Mandátumvizsgáló Bizottság tagjait is, így a bizottság tagjai ismét Kiss Zsolt, Dávid Tibor, Cseh Béla László lettek. Az új tisztségviselők mandátuma 2017. december 14-től érvényes.

liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Magyarország erdői jelentik természeti értékeink legjavát

2016. november 03. 08:42
Az egészséges életmód elengedhetetlen eleme a természetben eltöltött idő. A Földművelésügyi Minisztérium kezelésében lévő állami erdőgazdaságok ezért is törekednek arra, hogy minél többen magukénak érezzék a páratlan szépségű magyar erdőket és minél gyakrabban használják, élvezzék az erdők, a természet nyújtotta lehetőségeket - fogalmazott Fazekas Sándor miniszter a tihanyi Őrtorony kilátó ünnepélyes átadásán.

A munkahelyi pároknak segíthet az erőszakmentes kommunikáció

2018. március 21. 08:25
Az emberek nem azzal a problémával mennek pszichológushoz vagy coachoz, hogy viszonyuk van a munkatársukkal. Jellemzően a második, harmadik körben derül ki, hogy munkahelyi párkapcsolatuk miatt kerültek bajba, ezért akarnak munkahelyet vagy beosztást váltani. A menekülés nem csoda, inkább kényszer, hiszen ez a helyzet szorongást okoz - mondta a pszichológusként és coachként, tanácsadóként dolgozó Kökény Tibor.