Újra riasztott a RASFF

2018. november 12. 07:59
Német bejelentés szerint egy vásárló kisebb drótdarabot talált a dmBio étcsokoládés kókuszos szeletben. A dm Kft. felelős vállalkozóként értesítette a Nébih-et, a terméket kivonta a forgalomból, és minden szükséges intézkedést megtett a vásárlók tájékoztatása céljából.
Újra riasztott a RASFF

A termék adatai

  • Név: dmBio étcsokoládés kókuszos szeletet
  • Kiszerelés: 40 g
  • Minőség-megőrzési idő: 17.04.2019.
  • RASFF referenciaszám: 2018.3233

A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy akár üzletben, akár webáruházon keresztül vásároltak a fenti azonosítókkal ellátott termékből, ne fogyasszák el. A dm tájékoztatása szerint a terméket az üzletek visszaveszik.

Kép forrása: RASFF

portal.nebih.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

Hol úsztuk meg a legolcsóbban az őszi nagybevásárlást?

2019. október 08. 08:31
Áremeléssel indították az őszt a hazai hipermarketek: mind az előző hónaphoz képest, mind éves szinten is drágulást tapasztaltunk az októberi Árkosár-felmérésünkben. Ugyan szeptemberhez képest csak néhány forinttal került többe, de most is 20 ezer forintot jelentett egy átlagos családi bevásárlás. Vaskos áremelkedés volt a gyümölcsosztályon. Hol és mennyiért adják a sütnivaló tököt? Mennyiből jön ki egy hiperolcsó borozás? Megnéztük.

Magyar kezdeményezésre szigorodhatnak a mézkeverékek származás jelölési előírásai

2021. október 12. 07:54
Eredményre vezettek az elmúlt két év erőfeszítései, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács mai ülésén az Európai Bizottság ígéretet tett a mézkeverékek származás jelölési előírásának felülvizsgálatára. Ez megteremti a lehetőségét a származási országok pontos feltüntetésének, amely alapján a vásárlók könnyen felismerhetik a silányabb minőségű, túlnyomórészt nem magyar mézet tartalmazó keverékeket- mondta